25. 10. 2021.
Zašto je cimet spas za žene?

Zašto je cimet spas za žene?

Zašto je cimet spas za žene?

I cimet često koristimo samo kao dodatak jelima, no on uveliko može doprinijeti našem zdravlju.

Nova istraživanja dovode do saznanja da ovaj mirisni začin isto tako može pomoći ženama sa neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem.

Mala studija sprovedena na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest mjeseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo.

Neke od njih su i ostale trudne u ovom periodu!

“Naučnici već duže vrijeme pokušavaju da otkriju homeopatski ili prirodni lijek sa sindrom policističnih jajnika”, izjavio je autor istraživanja dr. Daniel Kort i dodao:

“Ovim istraživanjem smo otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika.”

Procjenjuje se da u svijetu pet do deset odsto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se projcenjuje da ih je pet miliona. Simptomi ovog sindroma su neredovna menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu.

Naučnici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može uticati na organizam tako što će poboljšati sposobnost tijela za procesuiranje glukoze i insulina.

U Kini, Japanu i zemljama Dalekog Istoka, ženama koje ne mogu da ostanu trudne poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne kašike meda, te se stavlja na žvakaću gumu, kako bi prah po malo tokom dana ulazilo u organizam. Ukoliko vam se ne sviđa ovaj način, jednostavno ovom smjesom par puta na dan namažite desni.

/Bebac/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender