28. 10. 2021.

Mladen Ivanić: Najteža godina u istoriji RS

Ivanić navodi da je u Srpskoj sada “najveći broj penzionera – oko 230. 000”, te da će za otplatu duga u 2014. godini “biti izdvojena svaka četvrta marka ili više od pola milijarde maraka”.

“Republika Srpska, ako izuzmemo Makedoniju, ima najmanje plate i penzije u Evropi i to najbolje govori gdje se nalazi danas”, rekao je Ivanić i untervjuu Srni.

Prema Ivanićevim riječima, prestale su bilo kakve investicije u Srpskoj, a preduzeća se, kako smatra, zbog povoljnijih uslova, sele u Federaciju BiH.

“Vlast ne čini ništa. Umjesto što govore o Republici Srpskoj kao o Švajcarskoj bilo bi im bolje da nešto urade, što oni, naravno, neće učiniti, jer nemaju ideje i potrebno znanje za bilo kakvu ozbiljniju reformu”, smatra Ivanić.

Lider PDP-a ne očekuje ništa pozitivno, jer su, kako navodi, “osam godina na vlasti SNSD, DNS i SP, pa su sve to efekti njihove vlasti”.

“Kako nemaju ideja, ništa se novo neće desiti u narednoj godini i propadanje Republike Srpske biće nastavljeno”, tvrdi Ivanić.

Ivanić smatra da su vladajuće partije, nakon lokalnih izbora 2012. godine, nastavile da gube autoritet.

“Zbog toga, ali i zbog većeg jedinstva u opoziciji, očekujem pobjedu na idućim izborima. Vrijeme ove vlasti je prošlo i to i oni sami znaju. PDP i ostale partije čeka ogroman posao na sređivanju haosa koji ostaje iza ove vlasti i mi se za taj posao ozbiljno spremamo”, poručio je Ivanić.

Za Ivanića je najnegativniji događaj u 2013. u Republici Srpskoj izjava predsjednika Milorada Dodika da mu je rečeno da je raniji predsjednik Srpske “Mirko Šarović umiješan u ubistvo direktora Osiguravajućeg društva ‘Jahorina’ Riste Jugovića, poslije čega nije uslijedila optužnica, ali ni Dodikova ostavka”.

“Pozitivan događaj u 2013. godini jeste posjeta Vlade Srbije, pri kojoj su, prvi put u novijoj istoriji, vlast i opoziciju u Republici Srpskoj na podjednak način uvažavale institucije Srbije”, navodi Ivanić.

Izbor Angele Merkel ponovo na mjesto kancelara NJemačke i njen treći mandat na čelu Vlade je, prema Ivanićevim riječima, događaj koji je obilježio godinu na globalnoim nivou

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender