28. 10. 2021.

SDS: Banjalučki budžet je potrošački,a ne razvojni

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Banjaluka Davor Šešić ocijenio je da je budžet grada Banjaluka za 2014. godinu potrošački, a ne razvojni.
“SDS je mišljenja da je budžet grada Banjaluka nerealno planiran i da neće biti ostvaren, jer su nerealno planirani prihodi od poreza za indirektno oporezivanje i poreza na nepokretnosti”, naveo je Šešić.

Šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Banjaluka Đorđe Umićević ocijenio je da budžet grada Banjaluka za 2014. godinu u iznosu od 130 miliona KM nije dovoljan da ispuni sva očekivanja građana i privrednika.

“Zaduženost grada Banjaluka sredinom godine iznosila je više od 200 miliona KM, sudski sporovi vode se na 60 miliona KM, dok garancije koje je grad Banjaluka dao za kredite javnim preduzećima iznose 30 miliona maraka”, rekao je Umićević na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Umićević, koji je i član Glavnog odbora SDS-a, kaže da vladajuća koalicija na nivou grada Banjaluke početkom naredne godine mora sačiniti presjek stanja sa krajem 2013. godine, koje se odnosi na zaduženja i ostvarena budžetska predviđanja.

Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su budžet za 2014. godinu u iznosu od 130.160.000 KM, koji je u odnosu na nacrt veći za 3,3 miliona KM, a u odnosu na budžet iz ove godine manji za 28 odsto.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender