25. 10. 2021.
Šumaher se bori za život

Šumaher se bori za život

Šumaherovi ljekari ćute do utorka

Ljekari će se obratiti najranije u utorak ujutru, a tokom večeri i noći cijela sportska i svjetska javnost biće u neizvjesnosti nakon tragičnog događaja u ski-centru Meribel.

“Šumaher je pretrpeo ozbiljnu povredu. Bio je u veoma lošem stanju, kritično, kada je stigao, i brzo je pao u komu. Morali smo brzo da reagujemo, kako bismo ublažili pritisak u lobanji“, saopštio je ranije u toku dana portparol bolnice u Grenoblu.

Britanski novinar Kevin Garsajd rekao je za Si-En-En (CNN) da je Šumaher veoma dobar skijaš, ali da kao vozač Formule jedan ne osjeća strah.

France Schumacher Injured

“Vozači Formule jedan, za razliku od nas, ne osjećaju strah. Ne postoji gen u tijelu koji im omogućava da idu sporo. Šumaher nije bio skijaš kada je 1996. došao u Ferari, ali je poslije bio odličan. Ferari je svake godine imao nedjelju za medije na Alpima u Italiji, uvijek su se trkali i Šumaher je uvijek pobjeđivao. Prirodno je bio brz skijaš”, rekao je Garsajd.

Cijeli svijet u šoku je zbog onoga što se dogodilo Šumaheru – vijest o njegovoj nesreći prva je u svim medijima, a podrška stiže sa svih strana, uključujući i istaknute sportiste.

“Molim se za tebe, brate. Nadam se da ćeš se brzo oporaviti. Bog te blagoslovio, Mihaele”, napisao je Felipe Masa.

Porodica Mihaela Šumahera zahvalila se svima na podršci.

“Uz molbu medijima da poštuju našu privatnost, zahvalili bismo se svim prijateljima za podršku. Znamo da doktori rade sve što je moguće da pomognu Mihaelu”, navodi se u saopštenju Šumaherove porodice. prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender