25. 10. 2021.
Banana: Energija za cijeli dan

Banana: Energija za cijeli dan

Banana: Energija za cijeli dan

Međutim, ovo nije jedina prednost ovog voća. Banane pomažu u sprečavanju znatnog broja bolesti, i zato bi ih trebalo uključiti u svakodnevnu ishranu.

Depresija:

Prema nedavnom istraživanju provedenom među ljudima koji pate od depresije, mnogi su se od njih osjećali mnogo bolje nakon što su pojeli bananu. To je zato što banana sadrži triptofan, vrstu bjelančevine koju tijelo pretvara u serotonin koji pomaže da se opustite, budete bolje raspoloženi i osjećate srećnijima.

Pms:

Zaboravite tablete – pojedite bananu. Vitamin B6 reguliše nivo glukoze u krvi, što utiče na vaše raspoloženje.

banana 2

Anemija:

Bogata željezom, banana može da stimuliše proizvodnju hemoglobina u krvi i tako pomaže u slučajevima anemije.

Pritisak:

Ovo jedinstveno tropsko voće izrazito je bogato kalijumom, a sadrži malo soli, što ga čini savršenim za regulaciju krvnog pritska.

Mozak:

200 studenata iz Engleske pomogli su kod istraživanja jedući banane za doručak, ručak i međuobroke, u pokušaju jačanja svoga mozga. Istraživanja su pokazala da kalijum – smješten u voću pomaže kod učenja jer poboljšava koncentraciju.

Zatvor:

Banana pomaže u savladavanju problema zatvora bez posezanja za laksativima.

Mamurluk:

Jedan od najbržih načina liječenja mamurluka: banana milkšejk zaslađen medom. Banana umiruje želudac i uz pomoć meda povećava nivo šećera u krvi, dok mlijeko smiruje i ponovo hidrira vaš organizam.

Gorušica:

Banane neutrališu kiselinu u tijelu, stoga ukoliko patite od gorušice, pokušajte da pojedete bananu za olakšanje simptoma.

Jutanje mučnine:

Konzumacija banana između obroka pomaže u održavanju nivoa šećera u krvi i izbjegavanju jutarnje mučnine.

Živci:

Banane sadrže visoke količine B vitamina koji pomaže smirivanju nervnog sistema.

Dakle, banana je stvarno prirodni lijek za mnoge bolesti. Ako je upoređujete sa jabukom, ima četiri puta više bjelančevina, dva puta više ugljenih hidrata, tri puta više fosfora, pet puta više vitamina A i željeza, i dvostruko više ostalih minerala i vitamina.

/Super žena/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender