25. 10. 2021.
Nova godina već stigla na Pacifik, slave i astronauti

Nova godina već stigla na Pacifik, slave i astronauti

Nova godina već stigla na Pacifik, slave i astronauti

Šest članova posade Međunarodne svemirske stanice /MSS/ proslaviće Novu godinu 15 puta, međutim posada će samo tri puta nazdraviti, saopšteno je danas iz ruskog Centra za kontrolu letova.
Rusi Mihail Tjurin, Oleg Kotov i Sergej Rjazanski, te Japanac Koiči Vakata i Amerikanci Rik Mastrakio i Majk Hopkins nazdraviće prvi put kada bude ponoć u Moskvi, zatim kada bude ponoć u Američkom centru za kontrolu letova u Hjustonu, a potom i u ponoć po Griniču.

Nova godina je već stigla na ostrva u Pacifiku. U Sidneju je organizovan tradicionalni pirotehnički spektakl.

Nekoliko tona pirotehnike upotrebljeno je za vatromet koji je prvi put u poslednjih deset godina ispaljen sa četiri broda usidrena u blizini čuvene sidnejske Opere.

Dubai se takođe priprema da spektakularnim pirotehničkim sredstvima obasja nebo iznad emirata tokom šestominutnog vatrometa.

Vlasti Dubaija obećale da će ispaliti više od 400.000 pirotehničkih sredstava – vatrometa, patardi, raketa.

Hong Kong je pripremio najveći šou u odnosu na prethodne godine, a vatrometi će biti ispaljivani duž linije od jednog kilometra barži u luci Viktorija, u okviru spektakla “Zamisli želju”.

Seul će, po starom običaju, dolazak Nove godine označiti sa 33 udaraca u bronzano zvono iz 15. vijeka.

Singapur je priredio vatromet za svoje građane, a vlasti DŽakarte su postavile 12 bina u centru grada, na kojima će biti prikazano bogato kulturno nasljeđe arhipelaga.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender