28. 10. 2021.
Pet poklona koje niko ne želi pod jelkom

Pet poklona koje niko ne želi pod jelkom

Pet poklona koje niko ne želi pod jelkom

Poklanjati je lijep gest kojim čovjek pokazuje ljubav, ali nekada je bolje pojaviti se praznih ruku, nego s pogrešnim darom.

Biranje poklona je škakljiv posao i ukoliko vam je zaista stalo do osobe kojoj želite da poklonite znak pažnje, potudićete se iz petnih žila da joj odaberete poklon koji je pravi.

Mi ćemo vam malo pomoći u tome, nagovještavajući vam šta ni pod razno ne smije da se nađe u vašoj potrošačkoj korpi tokom praznika.

Čarape sa prazničnim motivima

Čarape su koristan poklon, ali nakon što čovjek napuni 10 godina, više ga ne oduševljavaju Deda Mraz ili okićena jelka na čarapama. Kupite li ovakav dar, vaša voljena osoba će ga eventualno obući jednom tokom praznika i nikad više.

Beskorisne figurice

Neke potpuno beskorisne figurice samo skupljaju prašinu i čovjek se često pita čemu one zapravo služe? Jasno nam je da ste u nedostatku ideja i prednovogodišnjoj histeriji skloni kojekakvim suludim odlukama, ali neke je bolje zadržati za sebe.

Knjige koje se nikad ne pročitaju

Knjiga je bez greške super poklon, bilo da je riječ o kuvaru, nekom bestseleru, publicistici, posljednjem Nobelovcu… Za svakoga ima ponešto. Ali ako nikako ne znate kakvom štivu naginje osoba pod čiju jelku kanite da se zavučete, onda radije nemojte ni pokušavati.

Kičasti ramovi za slike

Premda su posljednjih godina puno popularniji digitalni ramovi za slike, ni tradicionalna verzija još nije izašla iz upotrebe. Svi više-manje imamo barem jednu fotografiju djeteta, roditelja, partnera, ludog provoda, kao podsjetnik pokraj kreveta ili na nekom još vidljivijem mjestu.

Ali, okviri za slike ukrašeni kojekakvim cvijetnim aranžmanima, životinjicama i koječime drugim, rijetko kada se uklapa u enterijer, a prije svega nečiji ukus.

Kućni aparati

Generalno, kućni aparati nisu loša ideja, ali samo ako znate da osobi kojoj poklanjate nešto fali ili treba. Ipak, moramo da se složimo sa generalnim mišljenjem da kada muž poklanja mikser svojoj ženi, to nije nimalo seksi niti interesantno.

/tportal.hr/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender