25. 10. 2021.
Praznici jači od besparice

Praznici jači od besparice

Praznici jači od besparice

Trgovci ističu da pred novogodišnje i božićne praznike stanovnici ne štede da potroše marku više kako bi spremili svečaniju trpezu, ali i da bi svoje ukućane obradovali poklonima.

Nema štednje ni kada su u pitanju odjeća i obuća, pa se već danima na ulicama mogu vidjeti mladi ljudi, ali i starije gospođe sa ogromnim reklamnim kesama punim garderobe.

A da ništa ne fali prazničnoj trpezi, potrudile su se brojne domaćice koje su, prema riječima trgovaca, najviše kupovale meso, piće i voće.

Portparol tržnog centra “Merkator” Tatjana Raković rekla je da je ovaj centar u svojim prodajnim jedinicama povodom praznika pripremio bogatu akcijsku ponudu.

– Novogodišnja praznična groznica u “Merkator” marketima počela je još prošle sedmice, kada je značajno povećan broj kupaca i promet – istakla je Rakovićeva.

Ona je istakla da kada je riječ o hrani najviše se kupuju meso i mesne prerađevine, a neizostavni su i alkoholna i bezalkoholna pića, slatkiši i igračke za paketiće.

– Zbog posta je povećana potražnja ribe, povrća i voća i posnih kolača, a u ponudi imamo širok izbor posnih plata i svježe pripremljenih jela – istakla je Rakovićeva.

I u Prijedoru je na svakom koraku pretpraznična gužva, kako na ulicama grada, tako i u prodavnicama prehrambene robe, tekstila. Najveće gužve su u tržnim centrima “Konzum”, “Merkator”, “Bingo”, “Intereks” i “Robot”.

– Gužve na kasama znatno su veće nego ranijih dana, a najveći broj kupaca očekujemo danas i sutra – ističu u prijedorskim tržnim centrima.

Ista situacija je i u Gradišci, gdje mesnice i prodavnice nude brojne namirnice po nižim cijenama čak i do 40 odsto.

– Sniženja su obradovala kupce, kojih je sve više, pa i mi zadovoljno trljamo ruke – naglašavaju trgovci.

Potrošači

U Pokretu potrošača RS ističu da većina domaćinstava i pored skromnih primanja, za praznike troši više novca nego obično.

– Svako kupuje u skladu sa svojim mogućnostima. Iako je loša ekonomska situacija dovela do toga da mnogi kupuju samo osnovne životne namirnice, praznici su poznati po tome da se tada troši više novca – naglašavaju u ovom udruženju.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender