25. 10. 2021.
Banjaluka: Prvi snijeg službe blagovremeno uklanjaju

Banjaluka: Prvi snijeg službe blagovremeno uklanjaju

Praznični režim: Ko radi, ko ne radi

Neradni dani u BiH su 1. i 2. januar, a Vlada Republike Srpske donijela je zaključak prema kojem i 14. januar u RS neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća, ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju prema Julijanskom kalendaru. U RS neradni dan je i 9. januar (Dan republike).

U FBiH neradni su 1. i 2. januar.

HITNA POMOĆ

Za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, kao i za Dan Republike, Služba hitne pomoći radiće non-stop, dok će dežurni timovi Službe porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici raditi u dvije smjene, od 7 do 20 časova.

Dežuraće i jedan stomatolog u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne pomoći tokom 24 časa. Pedijatrijske ambulante radiće u prvoj smjeni od 7 do 14 časova u ambulantama u Poliklinici. Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku radiće od 7 do 20 časova na Poliklinici, a poslije toga u Službi hitne pomoći.

Svim građanima na usluzi će biti dežurna apoteka “Prvi maj”, koja će tokom praznika raditi non-stop.

Iz Gradske uprave Banjaluka rekli su da će za vrijeme praznika dežurati i Vatrogasna brigada, dok će policija, kako je najavljeno, tokom novogodišnjih i božićnih praznika preduzeti pojačane aktivnosti.

PREVOZ

Grad Banjaluka organizovaće besplatan prevoz u toku cijele novogodišnje noći, dok su taksisti najavili da će tada duplo skuplje naplaćivati svoje usluge. Putnici će moći besplatno putovati javnim prevozom na linijama broj 1, 3, 6, 8, 13A, 13B, 13P, 14 i 19, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Duple cijene taksi usluga bez popusta počeće u 20 časova 31. decembra i trajaće do 1. januara do 6 časova.

U Udruženju banjalučkih taksista rekli su da će cijene bez popusta biti i 1, 6, 7. i 13. januara, i dodali su da će u danima između praznika cijene taksi usluga biti sa uobičajenim popustom. U ovom Udruženju naveli su da će se većina taksista pridržavati takvog cjenovnika za praznike. Cijena starta taksi prevoznika je 2 KM.

VRTIĆI U BANJALUCI

Iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje obavještavaju svoje korisnike usluga da će tokom predstojećih praznika biti promijenjen način rada objekata Centra.

Naime – od 1. do 15. januara 2014. godine – kada se (uobičajeno) dolaznost djece značajno smanjuje, radiće određeni vrtići, u koje će biti smještena i djeca iz vrtića koji u pomenutom periodu neće raditi.

UGOSTITELJSKI OBJEKTI

Podsjetimo da je u Banjaluci do 15. januara na snazi praznično vrijeme ugostiteljskih objekata, pa prema tome ugostiteljski objekti na području grada mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području Grada Banjaluka.

“Svi ugostiteljski objekti na području grada mogu raditi u neograničenom radnom vremenu u dane: 01, 02, 07. i 14. januar 2014 godine. U ostale dane navedenog perioda (od 21. decembra do 15. januara), ugostiteljski objekti mogu raditi jedan sat duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom”, saopšteno je ranije iz Gradske uprave Banjaluka.

Tokom nastupajućih praznika biće otvoreni i neki od gradskih dragstora i to u naseljima Ante Jakića, Novoj varoši, Laušu, Obilićevu/Budžaku u Banjaluci.

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

Iz Centra za socijalni rad Banjaluka obavijestili su da će i tokom predstojećih praznika obezbijediti građanima sve servise za hitne intervencije iz djelokruga socijalne zaštite na području Grada Banja Luka.
Kako je saopšteno, riječ je o sljedećim servisima: zbrinjavanje odraslih lica beskućnika i lica zatečenih u skitnji; zbrinjavanje djece i omladine zatečene u skitnji i prosjačenju; zbrinjavanje žrtava i svjedoka nasilja u porodici; mobilni tim za maloljetne prestupnike i sve ostale hitne i neodložne intervencije (savjetovanje i saradnja sa ostalim ustanovama).
(Buka/Istinito)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender