28. 10. 2021.
Šumaher stabilno, bez promjena

Šumaher stabilno, bez promjena

Šumaher stabilno, bez promjena

Menadžerka sedmorostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera rekla je da je stanje legendarnog Nijemca stabilno, ali i dalje kritično.

Zabine Kem je istakla da u posljednja 24 časa nije bilo promjena u Šumaherovom stanju, ali da su naredni sati ključni po pitanju njegovog oporavka.

Šumaher je trenutno u komi, smješten je u bolnici u Grenoblu, gdje je prebačen u nedjelju poslije pada tokom skijanja. LJekari su se od tada borili za njegov život, imao je dvije operacije na mozgu i bilo kakve prognoze su u ovom trenutku nezahvalne.

LJekarski tim koji brine o Šumaheru posljednji put se obratio javnosti u utorak prijepodne, kada je objavljeno da je došlo do malog poboljšanja stanja, zbog čega je druga operacija bila moguća. Podsjetimo, legendarni Nijemac je prvi put operisan odmah po dolasku u bolnicu u Grenoblu poslije nesreće u skijaškom centru Meribel.

Šumaherovi ljekari su istakli da se neće oglašavati dok ne dođe do promjena u njegovom stanju, ali je Kemova još ranije najavila da će ona obavještavati o svemu što se dešava. Јoš u utorak bilo je poznato da neće biti nove konferencije za štampu, ali je Kemova nešto prije 11 časova izašla ispred bolnice i obratila se novinarima.

– Mihaelovo stanje je bilo praćeno tokom noći i ono je stabilno – rekla je Kemova – U ovom trenutku, dobra vijest jeste to što nećemo imati konferenciju za štampu, pošto nema većih promjena. Međutim, njegovo stanje je i dalje kritično.

U utorak su Šumaherovi ljekari rekli da je on i dalje u kontrolisanoj komi, da mu se održava temperatura tijela, ali da ne mogu da kažu da je van životne opasnosti. Takođe su istakli da ih je poboljšanje stanja iznenadilo, da su dobili malo na vremenu, ali da je suviše rano davati bilo kakve prognoze.

Šumaher je u nedjelju povrijedio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom. Za manje od deset minuta helikopterom je prebačen u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije u bolnicu u Grenoblu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender