25. 10. 2021.
Filmski hitovi u 2014.

Filmski hitovi u 2014.

Filmski hitovi u 2014.

Britanski list Gvardijan sastavio je listu deset blokbastera, koji su najiščekivaniji ove godine.

Na prvom mjestu je biblijski ep “Noje” reditelja Darena Aronofskog, u kojem glavnu ulogu igra Rasel Krou, odlučan da zaštiti suprugu (DŽenifer Koneli), usvojenu kćerku (Emu Votson), ali i sve životinje svijeta za šta mu je potreban zaista veliki brod.

Britanski režiser Gared Edvards tvorac je još jednog filma o čudovištu Godzili. U istoimenom filmu igraju Aron Tejlor DŽonson, Brajan Krenston i Elizabet Olsen.

Јoš jedna biblijska tema biće fokus novog filma Ridlija Skota – “Egzodus”, gdje će Kristijan Bejl, DŽoel Edžerton, Eron Pol i Sigurni Viver ispričati priču o Mojsiju. Bejl se našao u ulozi Mojsija, Edžerton će biti Ramzes, a španska Almerija pretvorena je u Sinajsku goru.

Šekspirovac Kenet Brana odlučio se za pravu američku zabavu te je snimio “Jack Ryan: Shadow Recruit”, a Kris Pajn igra Rajana u novoj ekranizaciji špijunskih romana Toma Klensija.

Na velika platna stiže i film “Pompeji” u kojem Kit Harington, zvijezda serije “Igra prestola”, igra roba-gladijatora, koji mora da preživi u areni, ali i da se izbori sa bijesom majke prirode da bi spasao svoju ljubav Kasiju, koju igra Emili Brauning. Gomila specijalnih efekata i Kifer Saterland kao zli senator, garantuju dobru zabavu.

Kris Evans repriziraće svoju ulogu u filmu “Kapetanu Amerika: Zimski ratnik”, a iz Marvelovog univerzuma stiže i “Guardians of the Galaxy”, u kojem Kris Prat predvodi grupu neobičnih superheroja. Među njima su rakun koji priča (glas mu daje Bredli Kuper) i drvo (Vin Dizel), a DŽon Si Rajli i Glen Klouz igraju intergalaktičke policajce.

U nastavku “Transformersa” – “Age of Extinction”, Mark Volberg igra samohranog oca i pronalazača, koji uz pomoć Optimus Prajma i njegovih Autobota mora uništiti Deseptikone.

Spajdermen se, takođe, vraća pa u drugom dijelu novog “The Amazing Spidermana”, maskirani junak koga tumči Endru Garfild, ovoga puta mora da se izbori sa Polom Đamatijem, kao Rajnom, i DŽejmijem Foksom u ulozi moćnog Elektra.

U nastavku franšize “”X Men”, “Days of Future Past”, DŽenifer Lorens, Hju DŽekmen, DŽejms Makavoj i Majkl Fasbender igraju mutante-heroje. Ovoga puta učenici Ksavijerove škole za nadarene, koriste vremeplov kako bi posjetili sebe u budućnosti i tako zaustavili zlo koje se širi.

/Guardian/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender