19. 10. 2021.

Top 5 praznih novogodišnjih obećanja

Evo liste odluka kojih se prema brojnim istraživanjima redovno sjetimo uoči Nove godine, ali ih nikada ne sprovedemo do kraja. Štaviše, prema statističkim podacima većinu napustimo već nakon mjesec dana, a najduže se držimo onih koje umjesto cijelog života traju svega šest mjeseci!

Na nama je bilo da ih objelodanimo, a na vama je da nas u 2014. konačno demantujete.

Smršaću

2

Sasvim logično obećanje koje dajemo sebi nakon onolikih kolača, sarmi i ruske salate koje smo tamanili ne samo u novogodišnjoj večeri, već i na slavama koje su joj prethodile je: “Smršaću“!

Znajući za ovu “caku” brojne teretane mahom nude januarske popuste. Redovni vježbači, međutim, jedva čekaju da sezona praznika prođe kako bi na miru mogli da nastave da se bave svojim tijelom onako kako to čine i ostalih 11 mjeseci u godini.

Dakle, bez guranja sa “kampanjcima” koji će se u teretani zadržati svega mjesec dana. Baš tako kažu statistički podaci.

Čak 60 odsto vježbača iz januara ne zadrži se u teretani ni do sredine februara.

Ostaviću pušenje

3

Najbolji sud o ostavljanju pušenja dao je svojevremeno američki književnik Mark Tven.

“Prestati pušiti je najlakša stvar na svijetu. Ja sam to sto puta uradio”!

Nekako je početak godine idealan da realizujemo ovu namjeru, međutim statistički podaci ukazuju na to da svega 15 odsto ljudi odista uspije da ostavi pušenje oko Nove godine, pa da čak i oni ne izdrže dugo.

Naime, bez duvanskog dima u stanju su da budu svega šest mjeseci! Čega god da se latite kako biste napokon ostavili pušenje, znajte da imate vremena da razmislite, jer ova pauza sigurno neće dugo trajati!

Naćiću hobi

4

Upisaću njemački jezik i naučiću da jašem! To toliko jednostavno zvuči da od Nove godine možete paralelno da se posvetite ovim novim hobijima, pa im čak dodate i treći!

No, kada krenete na časove, jednog, pa onda i drugog kursa, malo će vam trebati da shvatite da ste možda ipak bili preambiciozni. Lakše nego što ste se odlučili na pohađanje ostavićete prvo časove jezika, a onda i jahanje. Složićete se da je daleko lakše naručiti kinesku klopu i ostati vjeran hobiju zvanom “gledanje turskih serija”.

Štedjeću i neću ulaziti u nove dugove

5

Zavjeti ovoga tipa obično počinju sa: “U Novoj godini ću izlaziti na večeru sa društvom, isključivo jednom u dvije nedelje, pripremaću sendviče za posao kod kuće, i nosiću kafu u termosu…” A, onda sa Novom godinom krenu i nova “popuštanja” prema sebi.

Tako ubrzo završimo ne samo kupujući kafu i klopu na poslu, već i bacajući pogled na stvari koje bi trebalo da nam budu zabranjene – poput savršene proljećne bluze, koja papreno košta, a uskoro će biti na popustu. Stvarno treba biti karakter, pa sačekati taj popust.

Provodiću više vremena sa porodicom

6

E, ovo je rečenica koja važi za muškarce! Žene su nekako, bar na ovom Balkanu, uvijek tu za svoje najbliže.

Kako god, jedno je sigurno. Oni koji početkom godine odluče da se okrenu porodici najčešće dočekaju februar tako što shvate da posao nije “nestao” i da sa porodicom nisu bili iz realnih razloga, koji će ih i ubuduće sprečavati u tome da vrijeme provode zajedno.

Istini za volju, za neke članove porodice, poput dalekih rođaka koji vas blago nerviraju nikada ne stigne pravo vrijeme. Ni u Novoj, baš kao ni u godini koju smo upravo ostavili iza nas.

/Telegraf/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender