28. 10. 2021.
Izabrani kandidati za naseljavanje Marsa

Izabrani kandidati za naseljavanje Marsa

Izabrani kandidati za naseljavanje Marsa

Kandidati za putovanje na Mars, koje treba da počne 2014. godine, biće snimani 24 časa u vidu rijaliti programa, a njih 24 će, navodno, u šest tura biti lansirani na “crvenu planetu”, saopštili su organizatori.

Putovanje dobitnika karte za Mars, udaljen od Zemlje najmanje 55 miliona kilometara, trebalo bi da putuju do svoje nove planete oko šest mjeseci, prenio je AFP.

“Mars 1” je saopštio da je izabranih 1. 058 potencijalnih emigranata na Mars, iz 140 zemalja, obaviješteno 30. decembra da su imali sreće na konkursu, na kojem su morali da ispune brojne kriterijume, između ostalih “nesalomivi duh”, “dobro prosuđivanje”, “osjećaj za igru”, da budu zdravi i da ne koriste narkotike, kako bi postali međuplanetarni pioiri.

“Prijavljenih 200.000 kandidata razvrstali smo na one koje smo procijenili sposobnima da budu ambasadori na Marsu i na one koji su ovu misiju shvatili manje ozbiljno. Čak nam se javio par koji je uz prijavu priložio svoj video snimak bez odjeće”, rekao je koosnivač holandske organizacije Bas Lansdorp.

Tokom sljedeće dvije godine, kandidati će biti podvrgnuti nizu stimulacija različitih okolnosti, s naglaskom na testiranju njihovih fizičkih i emotivnih sposobnosti, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender