25. 10. 2021.

Predsjednik nagradio sportiste, učenike i studente

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su sportisti, studenti i nagrađeni učenici, za koje je danas organizovan prijem povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike, najbolje što Srpska ima.

Dodik je obraćajući se okupljenima rekao da Republika Srpska, shodno svojim mogućnostima i kapacitetima, želi da podrži sve napore sportista, najboljih učenika i studenata, te da im obezbijedi određenu logistiku.

“Vi ste elita Republike Srpske, a ona i postoji da bi vodila društvo, jer su uspješna ona društva koja imaju uspješnu elitu. Jedan od najtežih zadataka, koje treba da uradimo kao društvo jeste da stvorimo elitu koja je dovoljno patriotski osviještena i uporna”, poručio je Dodik na prijemu u Banjaluci.

On smatra da ne postoji bolje mjesto za život od Republike Srpske, koja je plod istorijskog trenutka raspada jedne zemlje, koju mlađe generacije nisu upamtile.

“Svih ovih godina Republika Srpska bila je predmet interesa mnogih u nastojanju da urade određenu prekompoziciju, da joj se smanje nadležnosti, autonomija, da se uputi na neke druge političke pravce, dok su na globalnoj sceni različiti politički projekti, a svijet izgleda potpuno drugačije sa novim tehnologijama”, dodao je Dodik.

On je naglasio da je zadatak Republike Srpske da bude dio tog modernog svijeta i da ne odustane od njega, jer samo na taj način može da opstane.

“Republika Srpska danas je stabilna sa teškim izazovima i ekonomskim problemima”, naglasio je Dodik.

On je okupljenim sportistima, studentima i nagrađenim učenicima rekao da je Republika Srpska ponosna na njih i njihova dostignuća, na ono što su uradili, a pogotovo na ono što će uraditi u budućnosti, te im poželio puno uspjeha u daljem radu i da imaju karaktera da ne odustanu.

Član Kajak–kanu kluba “Vrbas” iz Banjaluke Darko Savić rekao je da je u prošloj godini samo od predsjednika Srpske dobio finansijsku pomoć, te da mu je velika čast što je pozvan na prijem.

“Potrebna su veća ulaganja u sport, jer se klubovi uglavnom sami finansiraju, a samo nam mala pomoć treba da budemo još bolji”, dodao je Savić.

Svršeni student Visoke škole unutrašnjih poslova sa prosjekom ocjena 9,64 Gordana Šakotić rekla je da joj je drago što je pozvana na prijem kod predsjednika Republike, jer to znači da se cijeni uspjeh i trud najboljih studenata.

Prijemu su prisustvovali i ministar prosvjete i kulture Srpske Goran Mutabdžija i ministar porodice, omladine i sporta Srpske Nada Tešanović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender