28. 10. 2021.
SAD: Sniježna oluja odnijela 11 života

SAD: Sniježna oluja odnijela 11 života

SAD: Sniježna oluja odnijela 11 života

Većina žrtava stradala je u saobraćajnim nesrećama na klizavim putevima, jedna žena oboljela od Alchajmerove bolesti smrzla se kada je odlutala daleko od kuće, a jednog radnika je zatrpala hrpa soli za posipanje puteva.

Spasilačke ekipe u Njujorku i Bostonu patroliraju ulicama u potrazi za beskućnicima koji bi mogli da se smrznu.

Oko 2.200 letova aviona je otkazano, uglavnom, u Njujorku, Filadelfiji, Bostonu, Čikagu i Vašingtonu, prenosi AP. Zatvoreni su i pojedini putevi, a vozovi saobraćaju usporeno.

Visina snežnog pokrivača dostigla je na nekim mestima 60 centimetara.

sad 1

Stotine škola u Bostonu i Njujorku su zatvorene i desetinama hiljada učenika je produžen božićni raspust.

Zbog obilnog snijega, jakog vjetra i niskih temperatura koje su pogodile sjeveroistok SAD, guverneri Njujorka i Nju Džersija sinoć su proglasili vanredno stanje.

Meteorolozi očekuju da će temperatura u Njujorku danas pasti na minus 13 stepeni Celzijusa, prenijela je agencija AFP i dodala da je apelovano na građane da ne izlaze iz svojih kuća. Takođe, otkazana je i nastava u školama.

Pored toga, u Njujorku bi danas moglo da napada deset do 20 centimetara snijega, a vjetar bi mogao da dostigne jačinu od 50 kilometara na sat, pa su građani zamoljeni da ne izlaze na ulice kako bi nadležne službe mogle da rade na njihovom održavanju.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender