19. 10. 2021.
Šumaher u komi dočekao 45. rođendan

Šumaher u komi dočekao 45. rođendan

Šumaher u komi dočekao 45. rođendan

Šumaher je od nedjelje i pada tokom skijanja smješten u bolnici u Grenoblu, gdje se ljekari bore za njegov život.

Ljekari su potvrdili da je legendarni Nijemac u stabilnom, ali kritičnom stanju, poslije dvije operacije na mozgu. Stručnjaci predviđaju da bi tokom vikenda on mogao na kratko da bude probuđen iz kome.

Ljekarski tim koji brine o Šumaheru nije se zvanično oglašavao još od utorka i druge operacije koju je imao. Od tada je novinare o njegovom stanju izvještavala njegova najbliža saradnica Zabine Kem, ali ona nije dala više detalja osim da je ono stabilno i kritično.

Uz Šumahera je konstantno njegova porodica, supruga Korina, djeca Đina-Marija i Mik, kao i otac Rolf i brat Ralf, a petom spratu, gdje se on nalazi može da priđe još samo nekoliko njegovih najbližih prijatelja. To su Kemova, menadžer Vili Veber, legende Formule 1 Ros Bron i Žan Tod i Žerar Sailan, neurohirurg i njegov dobar prijatelj.

France Schumacher Injured

„Želimo da zahvalimo svim ljudima iz cijelog svijeta koji su nam pružili podršku. Svi znamo da je Mihael pravi borac i da neće odustati“, stoji u poruci zahvalnice Šumaherove porodice.

U Grenoblu se nalazi veliki broj novinara iz cijelog svijeta, a Ferari, tim u kojem je Šumaher ostvario najbolje rezultate tokom karijere, za petak planira tihi skup ispred bolnice u čast rođendana legendarnog Nijemca.

Šumaher je u nedjelju na skijanju u francuskom ski centru Maribel zadobio teške povrede, kada je pao i glavom udario u stijenu, a ljekari bolnice u Grenoblu bore se za njegov život.

/B92/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender