19. 10. 2021.
Vučić: U ubistvu Ćuruvije učestvovala država

Vučić: U ubistvu Ćuruvije učestvovala država

Vučić: Da su izbori imali bismo 180 poslanika

Vučić je dodao da u politici ništa ne može sa sigurnošću da se kaže.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić juče je ocijenio da Srbija može da ima i bolju vladu i da bi oni išli u prilog i građanima Srbije, a premijer Ivica Dačić i danas je iznio stav da vanredni parlamentarni izbori nisu prioritet.

“U svakom slučaju dobro je da tim dok dobija i igra, a u politici nikada ne možete sa sigurnošću da kažete šta se događa ispred nas”, rekao je Vučić za Prvu televiziju.

“Mi možemo danas u Skupštini da imamo i 126 poslanika, ali svi znaju da bismo, da su izbori, imali danas u ovakvoj koaliciji negde oko 180 poslanika”, naveo je Vučić.

Nikolić smatra da Srbija može da ima i bolju vladu i da bi novi izbori išli u prilog i građanima Srbije jer bi, kako kaže, mogli da izaberu onog kog najviše žele.

“Mislim da bi novi izbori opredijelili mnogo veću snagu jedne političke stranke, koja bi dala predsjednika Vlade. Ovo je bila, šahovski rečeno, iznudica”, rekao je Nikolić.

On je danas dodao i da vlada mora da bude orkestar u kojem je samo premijer soilista, a svi ostali članovi orkestra.

“Mi, čini mi se, imamo imamo previše onih koji misle da mogu da budu solisti i tu predsjednik vlade ne djeluje kao čovjek koji bi rekao nemojte to više da radite, prekinite”, rekao je Nikolić koji smatra da građani ne bi ni osjetili vanredne izbore jer svaka vlada radi do izbora nove.

Nikolić je rekao i da “ako je počelo prebrojavanje popularnosti i glasova onda je vrijeme za vanredne parlamentarne izbore”.

Ranije danas, Dačić je rekao da svako ima pravo na svoje mišljenje o radu vlade, a zamoljen da prokomentariše izjavu predsjednika Nikolića da Srbija može da ima i bolju vladu i da, između ostalog, najveća stranka treba da da premijera, Dačić je odgovorio:

“Nije tako govorio kada je vlada formirana. Svako ima pravo na svoje mišljenje isto kao što i ja možda mislim da neki koji obavljaju neke državne funkcije mogu da budu bolji”, rekao je Dačić i podvukao da pod time ne misli na funkcije u vladi nego na “neke druge funkcije”.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender