20. 10. 2021.
Đoković želi četvrtu titulu

Đoković želi četvrtu titulu

Đoković želi četvrtu titulu

Drugi reket svijeta tri godine uzastopno osvajao je turniru u Australiji, a da ide i na četvrtu krunu u nizu, potvrdio je time što je ranije nego ijedan teniser obavio treninge na glavnom stadionu Australijen opena i tako počeo da se privikava na podlogu koja ga čeka tokom turnira.

Dok drugi teniseri podižu formu na turnirima u Oklendu, Brizbejnu i Dohi, Đoković je već u petak stigao u Melburn i vrlo brzo poslije toga obavio je i prvi trening na “Rod Lejver areni”, najvećem terenu kompleksa na kojem će, kao drugi nosilac, odigrati većinu mečeva.

– Imam toliko lepih uspomena sa “Rod Lejver arene”. Neverovatan osećaj je trenirati na svežoj podlozi. Volim Melburn – napisao je najbolji srpski teniser na svom “Tviter” profilu.

Na prvom treningu jednom od najuspješnijih tenisera na Australijan openu sparing partner bio je srpski teniser Filip Krajinović.

Đoković će na predstojećem Australijen openu braniti titulu koju je osvajao u prethodne tri godine, a ukupno u karijeri ovaj turnir osvojio je četiri puta.

Turnir u Melburnu počinje 13. i trajaće se do 26. januara. Na njemu će Novakov novi trener Boris Beker imati zvanični debi u stručnom štabu srpskog tenisera, iako je već bio u njemu na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

Hjuit

Legendarni australijski teniser Lejton Hjuit kazao je da je iznenađen odlukom Novaka Đokovića da za trenera angažuje Nijemca Borisa Bekera.

– Za mene je to bilo najveće iznenađenje. Marjan je očigledno obavio sjajan posao i ima nevjerovatan skor u Melburnu, pomislio bih da će i on biti tu, uz Bekera, koji sigurno može da pomogne na neki način.

Očigledno je da Novak dobro zna svoju igru. Mislim da jednostavno samo želi malo spoljašnjeg uticaja i vjeruje da Boris može da mu pomogne u tome, rekao je Hjuit.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender