19. 10. 2021.
Izvještaj protiv pripadnika policije zbog tuče u Tamarisu, osude iz MUP-a

Izvještaj protiv pripadnika policije zbog tuče u Tamarisu, osude iz MUP-a

Izvještaj protiv pripadnika policije zbog tuče u Tamarisu, osude iz MUP-a

Centru javne bezbjednosti Banjaluka prijavljeno je da je 31. decembra 2013. godine došlo do narušavanja javnog reda u ovom ugostiteljskom objektu u Ulici Jovana Dučića.

Postupanjem po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici utvrdili su da je G.P. izvršilac krivičnih djela teška tjelesna povreda i laka tjelesna povreda.

Preduzimanjem zakonom propisanih mjera i radnji utvrđeno je da su sa G.P. u društvu bila još tri pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Srpske za koje će, daljim radom, biti utvrđena eventualna odgovornost, dodaje se u saopštenju.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da budu preduzete zakonom predviđene mjere radi utvrđivanja odgovornosti i rasvjetljavanja događaja.

O ovom događaju upoznata je Jedinica za profesionalne standarde MUP-a Republike Srpske radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju događaja, prenose agencije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najoštrije osuđuje ponašanje pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a Srpske za kojeg je CЈB Banjaluka utvrdio odgovornost za nanošenje teške i lake tjelesne povrede tokom novogodišnje noći u ugostiteljskom objektu “Tamaris” u Banjaluci, izjavila je portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja.

“Zahtjev za pokretanje unutrašnjeg postupka i suspenzija biće pokrenuta i protiv ostalih pripadnika SЈP za koje je utvrđeno da su bili angažovani kao fizičko obezbjeđenje u ugostiteljakom objektu te noći”, navela je Šoja.

Ona je naglasila da je takvo ponašanje pripadnika SЈP nedopustivo i neprimjereno, jer je pripadnicima MUP-a zabranjeno da budu angažovani kao fizičko obezbjeđenje u ugostiteljskim objektima.

“Takvo ponašanje pripadnika SЈP je nedopustivo i neprimjereno i kalja ugled ostalih pripadnika SЈP i MUP-a Srpske koji časno obavljaju svoju dužnost”, rekla je Šoja.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender