28. 10. 2021.
Radnica Fonda PIO priznala primanje mita

Radnica Fonda PIO priznala primanje mita

Radnica Fonda PIO priznala primanje mita

Petrovićeva je sa koleginicom Nadom Kukavicom uhapšena početkom decembra prošle godine u akciji “Loto” zbog sumnje da su učestvovale u nelegalnom sređivanju invalidskih penzija.

Tošić je kazao da se Petrovićevoj na teret stavlja samo jedan slučaj uzimanja novca za sređivanje lažne invalidske penzije.

– Obilježeni novac pronađen je u njenom stanu. S obzirom na to da za taj slučaj postoje dokazi, Petrovićeva je odlučila da prizna krivično djelo. Za sada nema širenja istrage protiv nje, ali ako do toga i dođe, ona neće priznati ništa za šta nema dokaza – rekao je Tošić i dodao da ne može da otkriva druge detalje.

Tvrdnje koje je iznio advokat Petrovićeve izazivaju sumnju da je dosadašnja istraga o pompezno izvedenoj akciji “Loto”, u kojoj su iza rešetaka ostale samo dvije nižerangirane službenice Fonda PIO, spala na jednu lažnu penziju.

Izvor blizak istrazi rekao je “Glasu Srpske” da je Petrovićeva novac uzela uz posredovanje jedne osobe iz Mrkonjić Grada za koju se sumnja da je bila organizator sređivanja nelegalnih penzija u zamjenu za novac.

– Petrovićeva je oko 1.000 maraka trebalo da preda jednoj koleginici. Određen iznos novca trebalo je da preda drugim osobama uključenim u ovaj slučaj. Policijski inspektori su uhapsili Petrovićevu samo 15 minuta poslije primanja mita, ne sačekavši da vide da li će ona i kome proslijediti novac – kazao je izvor Glasa Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender