19. 10. 2021.
SNSD neće sutra odlučivati o funkcijama u Savjetu ministara?

Radojičić: Srpska za građane garancija opstanka

Radojičić je istakao da 22 godine nije naročito dug istorijski period, ali da se u vremenu desilo toliko događaja da je on u kvantitativnom i sadržajnom smislu mnogo intenzivniji nego 20 mirnih godina.

“Zajednički je osjećaj, bez obzira iz koje partije dolazimo, da svako nosi svoj dio odgovornosti za funkcionisanje Republike Srpske i u ime Srpske”, rekao je Radojičić nakon prijema kod predsjednika Republike Milorada Dodika za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti i predstavnike Srpske u institucijama BiH.

Prema njegovim riječima, BiH i Republika Srpska nisu još u potpunosti stupile u evropsku fazu, ali su nesumnjivo “jednom nogom zagazile” ka fazi u kojoj će se usvajati evropski standardi u oblasti ekonomije i demokratije.

Radojičić je podsjetio da i ove godine na prijemu nema predstavnika bošnjačkog naroda, jer bošnjačke stranke i dalje imaju shvatanje Dana Republike koje u osnovi osporava njeno postojanje i njene praznike.

“To nije dobro za demokratiju, nije dobro za prihvatanje ustavnopravnog realiteta kakav postoji u BiH, ali to je BiH u kojoj se ne slažemo ni oko praznika, ni mnogih drugih pitanja”, rekao je Radojičić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender