19. 10. 2021.

Vulin: Neće biti naplate osiguranja na prelazima

“Ništa što nije dogovoreno u Briselu ne može da bude provedeno na terenu”, rekao je Vulin povodom informacija da su vozačima na prelazu Brnjak, na sjeveru Kosova, dijeljeni leci u kojima piše da će na ovom prelazu i na prelazu Jarinje od 8. januara početi prodaja polisa graničnog osiguranja.

On je istakao da vodi i intenzivnu komunikaciju sa predstavnicima Srba sa sjevera Kosova i sa njihovim izabranim gradonačelnicima, kao i sa predstavnicima EU, te zamolio građane sjevera Kosova da ne obraćaju pažnju na te letke.

“Mogu da kažem i pre svega umirim Srbe na Kosovu i Metohiji da 8. januara neće biti nikakve naplate osiguranja i neće biti nikakve promene što se tiče automobila koji prelaze administrativnu liniju. Ako se to i dogovori, o tome će se prvenstveno razgovarati sa predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije i EU”, pojasnio je Vulin.

On je rekao za Tanjug da nepotpisanim lecima nije mjesto na administrativnom prelazu i da je srpska strana morala odlučno da protestuje kod predstavnika Euleksa, jer oni moraju da garantuju da će sve što se dešava na administrativnoj liniji biti u skladu sa briselskim dogovorom.

Prije nekoliko dana na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak na sjeveru Kosova vozači su dobijali letke na kojima je pisalo da od 8. januara počinje prodaja polisa graničnog osiguranja.

Predstavnici Srba sa sjevera Kosova zatražili su danas da predstavnici policije na prelazima Jarinje i Brnjak prestanu da dijele letke.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender