28. 10. 2021.
5 zakona čiste i lijepe kože

5 zakona čiste i lijepe kože

5 zakona čiste i lijepe kože

Ista jeste da je lijepa i čista koža nešto što nam geni nose, ali još i više zavisi od njege i pažnje koju joj pružamo.

Mnoge djevojke s nečistom kožom i bubuljicama često se žale kako jednostavno nemaju sreće, ali najvjerovatnije je da čeprkaju po licu, jedu pogrešnu hranu i tretiraju kožu pogrešnim proizvodima.

Ukoliko želite da se napokon riješite bubuljica, poštujte ovih 5 zakona lijepe i čiste kože:

1. Ne čačkajte lice

Koliko god bilo primamljivo cijediti bubuljice i mitesere, zapamti da tako samo produžavate njihovo trajanje i raznosite bakterije po licu, što znači da tako izazivate i nastajanje novih problema. Uz to, čeprkanjem po licu možete da stvorite i ožiljke koje je kasnije nemoguće ukloniti.

2. Pazite na ishranu

Masna hrana, gazirani sokovi i slatkiši sigurno ne utiču pozitivno na vašu kožu. Ako želite da se riješite bubuljica, u organizam unosite puno vode i nezaslađene čajeve kao i mnogo povrća i voća punog antioksidansima.

3. Držite se osnovnih proizvoda

Znamo da su police prodavnica s kozmetikom prepune raznih proizvoda za njegu kože, ali ako imate problem s kožom – držite se osnovnih proizvoda. Dobar sapun ili tonik za čišćenje lica, proizvod za čišćenje šminke oko očiju, blagi piling i hidratantna krema i više su nego dovoljni.

4. Pazite na higijenu svoje šminke

Bezveze se trudite oko njege kože ako šminku koju nanosite prljavim četkicama ili prstima ili ako pribor dijelite s prijateljicama. Vaš neseser uvijek treba da bude besprijekorno čist.

5. Čistite mobilni i naočare

Prljav mobilni čest je uzrok bubuljica. Redovno ga čistite, baš kao i naočare. Isto tako, nemojte da dirate lice prljavim rukama.

/index/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender