28. 10. 2021.
Cvijanović: Stanje u zdravstvu komplikovano

Cvijanović: Stanje u zdravstvu komplikovano

Cvijanović: Stanje u zdravstvu komplikovano

Cvijanovićeva je navela da postoje brojni problemi, ali da se Vlada Srpske trudi na sve načine da se zadrže sva prava pacijenata i da se stalno unapređuju zdravstvene usluge.

“Ako uporedite period kada je opozicija bila na vlasti, koliko je lijekova bilo na pozitivnim listama, ili koliko je postojalo dijagnostičkih metoda, odnosno koliko se ljudi moralo liječiti u inostranstvu, vidjećete koliko je toga urađeno”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, reagujući na navode opozicije u vezi sa stanjem u zdravstvu.

Ona smatra da je u zdravstvenom sektoru potrebno uraditi apsolutnu racionalizaciju, što znači štedljivo, normalno i odgovorno ponašanje, a ne uskraćivanje prava.

“Sigurna sam da ćemo u periodu koji je pred nama, iako znamo da će biti puno problema, rješavati ove stvari. Ima stvari koje su možda i devijantne kada je riječ o zdravstvenom sektoru, moramo ih iznivelisati i staviti u neke normalne tokove, ali je prioritet briga za pacijente”, poručila je Cvijanovićeva.

Otkloniti sve nezakonitosti u javnim preduzećima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će sva javna preduzeća, kao i svi ostali, morati da poštuju zakone i sve što je utvrđeno revizorskim izvještajima, te da će morati popraviti sve ono na šta su ukazivale relevantne institucije.

“Moramo znati da je riječ o velikim subjektima koji su suočeni sa brojnim problemima. Većina ih je nastala i zbog viška zaposlenih, što predstavlja opterećenje za pozitivno poslovanje ovih preduzeća”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, govoreći o poreskim dugovima javnih preduzeća.

Prema njenim riječima, Vlada Srpske odlučila je da se u javnim preduzećima zadrže radna mjesta, ali da se na neke druge načine, nekim drugim aktivnostima, pokuša omogućiti pozitivno poslovanje.

“Nekoliko preduzeća uspjeli smo da izvučemo iz `mračne sfere` i prebacimo u zonu pozitivnog poslovanja, a od nekih očekujemo i sasvim profitabilno poslovanje, a ne samo pozitivno”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da sve nezakonitosti i neregularnosti moraju biti otklonjene.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender