30. 07. 2021.
Kućepaziteljski izum: Digitalna mama

Kućepaziteljski izum: Digitalna mama

Kućepaziteljski izum: Digitalna mama

Ovaj uređaj oblikom podsjeća na čuvenu rusku babušku, ali se ne rasklapa, a što se dimenzija tiče nije veća od čaše od pola litra. Elektronska domaćica uz pomoć bežične mreže i svog jednostavnog sistema nadzora svaku kuću može učiniti pametnijom i pomoći nam da manje zaboravljamo.

Sistem Majke sastoji se samo iz dva dijela – baze i senzorskog priključka, koji se kači na različite predmete ili uređaje.

Kada se izvrše početna podešavanja, koja su svakom korisniku ostavljena po izboru, digitalna Majka može recimo da pronađe zaturenu torbu ili tablet, da izvijesti o temperaturi u stanu i napolju, da broji korake i mjeri potrošnju kalorija, prati aktivnosti u kući, poput otvaranja vrata, da prati i podsjeća na zalivanje cvijeća, da nadgleda aktivnosti u dječijoj sobi (razbacane ili skupljene igračke, otvoren ili zatvoren prozor), da prati kada je neki član porodice uzeo lijekove ili da prati pranje zuba, da podsjeti na kupovinu ili da “čuva” nešto što niko ne bi trebalo da dira.

Majka detektuje pokret, digitalnim putem čuje i vidi i na taj način, preko interneta, na smartfonu, tabletu ili kompu odgovorne osobe obavještava o događajima u kući, kojih, prema tvrdnji proizvođača Majka može da prati 24 odjednom. U skladu sa simpatičnim projektom francuske kompanije nazvani su i senzori – kolačići.

Jedna Majka sa četiri senzorska priključka košta 199 evra i naručuje se onlajn.

(MONDO)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender