05. 08. 2021.
Nikić: Gubio sam utakmice kao selektor zbog Dodikovih riječi

Nikić: Gubio sam utakmice kao selektor zbog Dodikovih riječi

Nikić: Gubio sam utakmice kao selektor zbog Dodikovih riječi

Nekadašnji selektor mlade reprezentacija BiH Nikola Nikić izjavio da je namjerno gubio utakmice na klupi BiH kako bi pomogao Republici Srpskoj.

Nikola Nikić navikao je da da bude u centru pažnje. Nekada je plijenio igrama u dresu Željezničara, a po završetku fudbalske karijere često je svojim specifičnim izjavama znao zabaviti, ali i isprovocirati javnost.

Ovoga puta na Nikić je ponovo „ispalio bombu“ izjavivši da je namjerno gubio utakmice dok je vodio mnladu reprezentaciju BiH.

“Rukovodeći se izjavom predsjednika Srpske Milorada Dodika ‘Što manje BiH, to više Srpske“ izgubio sam gotovo sve mečeve kao selektor mlade reprezentacije BiH“, izjavio je Nikić za „Euroblic“.

Pod njegovim vođstvom mlada reprezentacija BiH je 2007. godine u kvalifikacijama za EP upisala samo jedan trijumf, 4:0 protiv Malte na domaćem terenu, da bi poslije toga u četiri meča u gostima doživjela isto toliko poraza Rumunija (0:3), Francuska (0:4), Vels (0:4) i Malta (1:2).

Nikić je poslije toga dobio otkaz, ali se nada da će ga zbog svega toga predsjednik RS barem počastiti na Dan Republike Srpske 9. januara.

“Ne znam hoće li gospodin Dodik imati vremena i da li će mi odati priznanje za ono što sam uradio. Ima on svakako svojih obaveza, vidim da jedva stiže pogledati utakmice svog košarkaškog kluba Igokee“ rekao je Nikić.

(MONDO)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender