24. 07. 2021.
Otac Vlade Divca poginuo u saobraćajnoj nesreći

Otac Vlade Divca poginuo u saobraćajnoj nesreći

Otac Vlade Divca poginuo u saobraćajnoj nesreći

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila juče oko 16 sati kod manastira Vavedenje u Ovčar Banji, poginuo je 77.godišnji muškarac, dok je 72. godišnja žena teže povrijeđena, izjavila je ranije Tanjugu portparol Policijske uprave iz Čačka Biljana Nastić.

Nastić je kazala da je, iz još neutvrđenih razloga, putnički automobilo sletio sa puta.

„Muškarac koji se nalazio u vozilu podlegao je povredama u čačanskoj bolnici, gde je smeštena i žena koja je teže povređena, ali nije životno ugrožena“, rekla je Nastić.

Novosti pišu da je za volanom „golfa 5“ bila majka našeg proslavljenog košarkaša, Radmila (72), koja je povređena, ali nije životno ugrožena i zbrinuta je na Odjeljenju ortopedije, gdje su joj konstatovani višestruki prelomi ekstremiteta,. Majka je, po riječima dr Mladomira Sretenovića, portparola čačanske bolnice, zadobila povrede ortopedske prirode i nije životno ugrožena.

Kako javlja novinar Novosti iz Čačka, Milenko i Radmila su išli iz pravca Požege ka Čačku. Iz, za sada neutvrđenih razloga, auto je udario u saobraćajni znak sa desne strane i sletilo sa kolovoza u jarak, gdje se prevrnuo.

Novosti pišu i da su policiju i hitnu pomoć o nesreći obavjestili vozači koji su se kretali magistralom. U prvom trenutku i Milenko i Radmila bili su svijesni, međutim, na putu ka bolnici Milenku se stanje pogoršalo i on je podlegao povredama. U bolnici je odmah započeta reanimacija, ali, nažalost, za oca Vlada Divca nije bilo spasa.

Na mjesto nesreće odmah su izašli saobraćajci, kao i tužilac, koji nije želio da daje izjave za medije.

Inače, Divčev otac godinama je bio u penziji. Rodom je iz Prijepolja i ranije je radio kao menadžer u fabrici elektronike. Sa suprugom Radmilom, koja je porijeklom iz Kraljeva, bio je u braku čak 51 godinu. Divčevi imaju i starijeg sina Ivicu, koji živi sa porodicom u Beogradu.

Iako se zbog sporta sa nepunih 12 godina Vlade Divac preselio u Kraljevo i otišao iz porodičnog doma, naš proslavljeni košarkaš bio je veoma blizak sa svojim najbližima i redovno je dolazio u Prijepolje. Tako je, u prisustvu majke i oca i proslavio kraj svoje karijere 2007. godine.

Divac je malo govorio o ocu po domaćim medijima, ali je tokom šesnaestogodišnje karijere u NBA dao nekoliko intervjua američkim novinama u kojima je isticao da su ga godine provedene u rodnom Prijepolju i očevo vaspitanje „oblikovali za ceo život“.

„Moji prioriteti i životne smernice postavljene su još u Prijepolju, to su bili moj otac, majka i stariji brat „, rekao je Divac „Čikago njuzu“ 2002. godine. „Otac Milenko je čovek koga neizmerno poštujem, on je idealista i komunista, koji je uvek imao veru u bolje sutra. I on i majka Radmila naučili su mene i brata da odmalena delimo sve što imamo sa drugima. Sa svakom svojom pobedom, njegov način života i reči su mi u mislima.“

Supruga jednog od naših najboljih centara Ana Divac za magazin „Sport ilustrejted“ iste godine je govorila o svom tastu kao čoveku koji je „presudno uticao na njenog supruga“.

„Vlade je isti njegov otac „, kazala je tada Ana Divac. „Obojica su otvoreni prema svetu, obojicu sve zanima. Od kada je Milenko otišao u penziju, po ceo dan šeta Prijepoljem, viđa se sa ljudima na kafi, komentariše dnevne događaje. Veoma je popularan u svom rodnom gradu“.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender