25. 07. 2021.
Položeni vijenci na spomenik palim borcima VRS

Položeni vijenci na spomenik palim borcima VRS

Položeni vijenci na spomenik palim borcima VRS

Polaganjem vijenaca na banjalučkom groblju Sveti Pantelija na spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske, u Banjaluci je počeo program proslave 9. januara – Dana Republike Srpske i krsne slave Republike – Svetog arhiđakona Stefana.

Polaganju vijenaca prisustvuju najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednik Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsjednik Parlamenta RS Igor Radojičić i srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Poručeno je da Srpska ovaj praznik dočekuje na pravom putu, kao i da je u prethodne 22 godine očuvala svoju institucionalnost.

Predsjednik Srpske, prilikom polaganja vijenca na Spomenik palim borcima Vojske RS, ocijenio je da su postojeći kapaciteti i stabilnost Srpske dovoljni za njen brz razvoj. Srpska ima jasnu institucionalnu stabilnost, istakao je Dodik.

Isto tako, važno je pokazati da srpski narod njeguje sve vrijednosti Republike Srpske, rekla je premijerka. Cvijanovićeva je poručula da je važno da Srpsku unapređujemo, ali i da razumijemo da je mlado društvo koje ima šansu za buduće djelovanje i postojanje.

Nakon toga, biće položeni vijenci na Trgu palih boraca NOR-a i na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju. Cvijeće će biti položeno i na grobnici dvanaest banjalučkih beba, a delegacija kabineta predsjednika Republike Srpske položiće u 12.00 časova cvijeće i na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka.

U 13.00 časova biće održana sjednica Senata Republike Srpske, a u 14.30 časova predviđena je dodjela odlikovanja u Palati Republike Srpske.

Delegacija Republike Srpske danas će u 12.00 časova u Modriči položiti vijenac na spomen-obilježje pokojnog predsjednika Republike Milana Јelića.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender