01. 08. 2021.
Sutra razgovori Cvijanovićeve sa Mirelom i Pamerom

Premijerka najavljuje smjene direktora u javnim preduzećima i institucijama

“Suština uspostavljanja funkcionalnijeg sistema nije samo da promijenite određene ljude, već i na koji način se menadžment postavlja prema zahtjevima koje je Vlada ispostavila agencijama, ustanovama i zavodima”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Oni koji su počeli da primjenjuju zahtjeve Vlade Srpske, kaže Cvijanovićeva, rade svoj dio posla, a oni koji se ne budu ponašali – na taj način neće moći da budu u upravljačkim strukturama.

Kada je riječ o “Šumama Republike Srpske”, Cvijanovićeva je navela da je Vlada Srpske precizno postavila planove šta želi da postigne u ovom preduzeću, ističući da je rukovodstvo počelo da se ponaša odgovorno i da bilježi pozitivne rezultate poslovanja, prvi put u nekoliko godina.

“Znamo da neki sistemi, poput `Željeznice Srpske`, zahtijevaju puno više intervencija i više vremena da biste ga stabilizovali, kao i reorganizaciju i rekonstrukciju”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona od svih subjekata očekuje odgovornost i da doprinesu svemu onom što Vlada Srpske radi. “Nemoguće je da Vlada i ministri obavljaju svoj dio posla ukoliko to ne prati ista odgovornost svih direktora, posebno onih koji su naslonjeni na rad Vlade”, poručila je Cvijanovićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender