25. 07. 2021.
So: Manje je jedite, a više udišite u slanim sobama!

So: Manje je jedite, a više udišite u slanim sobama!

So: Manje je jedite, a više udišite u slanim sobama!

Sve je više savjeta da se so, koja je jadan od najzdravijih sastojaka na našoj planeti koristi na najbolji mogući način – udisanjem aerosola tokom haloterapija u slanim sobama ili šetnjom pored mora.

Iako su količine soli koje se prirodno nalaze u sirovim namirnicama dovoljne za potrebe organizma, savremeni čovjek svakodnevno unosi značajan višak koristeći supe iz kesice, sosove, grickalice, suhomesnate proizvode i ostalu industrijski proizvedenu hranu i gazirane napitke, ali i dosoljavajući jelo za stolom.

so 2

Prema podacima SZO, najviše soli u Evropi unose Turci, čak 18 grama dnevno, dok je stav SZO da je dovoljno 5 grama ili jedna kašičica soli na dan.

Pretjerana upotreba soli povezuje sa pojavom arterijske hipertenzije (povišenog krvnog pritiska) koja je bolest sama po sebi, ali i jedan od najznačajnijih faktora rizika za nastanak brojnih hroničnih nezaraznih bolesti, među kojima su infarkt, šlog, šećerna bolest, gojaznost, maligne bolesti.

so3

Istovremeno, tretmani u slanoj sobi učiniće vas zdravijim jer je naučno dokazano da pomažu u liječenju astme, bronhitisa, infekcije uha, grla i nosa, polenske alergije, prehlade i kašlja, stresa, umora, malaksalosti.

zdr-slana-soba

Udisanjem čestica aerosola pomažete sebi jer one sadrže minerale koji učestvuju u brojnim fiziološkim procesima organizma, i to: željezo, kalcijum, magnezijum, bakar, cink, litijum, selen, piše Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender