04. 08. 2021.
U Beogradu svečana akademija povodom Dana Republike Srpske

U Beogradu svečana akademija povodom Dana Republike Srpske

U Beogradu svečana akademija povodom Dana Republike Srpske

Svečanu akademiju organizovalo je Udruženje “Republika Srpska – čast otadžbine” koje okuplja bivše vojne i policijske zvaničnike Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja Milenko Karišik rekao je da izazovi i iskušenja za srpski narod i Republiku Srpsku nisu prestali i da se vrijednosti na kojima je nastala moraju njegovati i prenositi na potomke.

On je naveo da su te vrijednosti, prije svih, sloga, jedinstvo i duhovni preobražaj srpskog naroda.

“Pokažimo slogu i jedinstvo zajedno sa Srbijom u očuvanju i razvoju Republike Srpske, slaveći u miru i napretku. Živjela Republika Srpska!”, rekao je Karišik.

General potpukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Milomir Savčić ocijenio je da je odluka, nastala plebiscitarnom voljom srpskog naroda o osnivanju Republike Srpske prije 22 godine, bila jedini mogući način da se mirnim putem obezbijedi ravnopravnost srpskog naroda u BiH.

Podsjećajući da je poslije te odluke vojska zajedno sa policijom odbranila Republiku Srpsku, a Dejtonski mirovni sporazum je verifikovao rezultate te borbe, general Savčić je istakao da je tim dokumentom dokazana ispravnost te borbe.

“Dovođenje u pitanje 9. januara je vraćanje na staro, pokušaj da se Srbi ponovo učine neravnopravnim u BiH i jedino takvi pokušaji mogu natjerati Srbe da preduzmu druge korake kako bi u potpunosti obezbijedili svoj suverenitet u svojoj državi”, istakao je general Savčić.

Na skupu je pročitana pozdravna poruka predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović koja je rukovodstvu i članovima Udruženja čestitala Dan Republike Srpske i poželjela uspjeh u njihovom radu.

Svečanoj akademiji prisustvovali su bivši vojni i policijski zvaničnici, a među zvanicama su bili i akademik Vasilije Krestić i islamolog Darko Tanasković.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender