30. 07. 2021.
Čelsi nudi nagodbu Zvezdi

Čelsi nudi nagodbu Zvezdi

Čelsi nudi nagodbu Zvezdi

Li Adi je na Marakanu stigao 2010. godine, da bi potom otišao u kineski Dalijen za sumu od 1.700.000 evra.

Čelsiju je trebalo da pripadne 25 odsto od budućeg transfera fudbalera iz Gane.

U Berekum Čelsiju spremni su i da oproste deo dugovanja, u slučaju da im dogovorena suma bude uplaćena u kratkom roku, pa su se zato Crvenoj zvezdi obratili javnim pismom.

“Poslije Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi i velikog uspjeha nacionalnog tima Gane, bilo je značajne potražnje za našeg fudbalera, Li Adija.

Smatrali smo da je preduslov da njegov novi klub bude uspješan i dobro situiran. Tokom realizacije transfera, Crvena zvezda je prihvatila obavezu da nam plati 25 odsto od narednog transfera.

Poslije rezonskog ulaganja Zvezde i sjajnih igara u crveno-bijelom dresu, Li Adi je 4. januara 2012. prodat kineskom Dalijen Aerbinu. Prošle su dvije godine, a ništa nije leglo na naš račun na osnovu dogovora.

Bili smo primorani da podnesemo tužbu FIFA, uskoro očekujemo razrješenje slučaja. Procjenjujemo da će suma poslije presude FIFA, zbog administrativnih troškova, narasti i do pola miliona evra.

Mislimo da je u obostranom interesu da izbjegnemo dodatne troškove Crvene zvezde, kao i urušavanje ugleda bivšeg evropskog i svjetskog šampiona.

.

Nadamo se da ćemo ostvariti uspješnu komunikaciju po ovom pitanju sa čelnim ljudima Crvene zvezde, preko našeg zvaničnog predstavnika u Srbiji”, piše u javnom pismu Berekum Čelsija, koje je potpisao generalni menadžer Nana Sarfe Oduro.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender