03. 08. 2021.
Dan i krsna slava Republike Srpske

Dan i krsna slava Republike Srpske

Dan i krsna slava Republike Srpske

Liturgiji i lomljenju slavskog kolača prisustvovali su predsjednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić, republički ministri, ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković, kao i više stotina vjernika.

Na današnji dan 1992. godine usvojena je Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda u BiH. Reagujući na odluku Bošnjaka i Hrvata da od Evropske zajednice traže priznanje Bosne i Hercegovine, Srbi su prija 22 godine, na svojoj Skupštini usvojili Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda u BiH i saopštili da će ta republika ostati u sastavu Јugoslavije.

U okviru svečanosti obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana, u Kulturnom centru Banski dvor biće održana svečana akademija, a potom svečani prijem u zgradi Vlade Srpske, koji organizuje predsjednik Republike Milorad Dodik.

Svečanoj akademiji u Kulturnom centru Banski dvor i prijemu u zgradu Vlade Republike Srpske prisustvovaće premijer Srbije Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender