05. 08. 2021.
Kako da vam kosa bude kao sa reklame

Kako da vam kosa bude kao sa reklame

Kako da vam kosa bude kao sa reklame

Kosa je jedan od važnijih ženskih atributa, stoga je uvijek važno voditi računa o njoj i njegovati je. Međutim, nerijetko se dešava da žene tu svoju “obavezu” smetnu s uma i raznoraznim peglama, farbama i drugim načinima muče i uništavaju jedan od bitnijih simbola ženstvenosti.

Međutim, ukoliko želite da vaša kosa zablista, baš poput onih na reklami, vrijeme je da joj posvetite malo vremena i upotrebite neke trikove koji će vam pomoći da bude njegovana, sjajna, jaka i prije svega privlačna muškom oku.

kosa 2

Iako je uvreženo da često pranje kose može da isuši tjeme, ukoliko koristite prave proizvode, to vam se neće dogoditi, stoga uvijek birajte kvalitetno.

Ukoliko pak koristite proizvode sa uljima, to ne znači da će se vaša kosa češće mastiti. Birajte preparate koji sadrže silikon ili prirodna ulja koja će prodrijeti u tjeme glave i nahraniti folikule dlake.

kosa 3

Kada perete kosu, potrudite se da zadnji mlaz ispiranja šampona bude hladna voda, koliko god možete da izdržite. I pet sekundi pod hladnom vodom donijeće ima efekat blistave kose.

Jednom sedmično ili barem jednom mjesečno nahranite svoju kosu pomoću neke hranljive maske.

kosa 4

A kako biste postigli instant sjaj na kosi posegnite za nekim sjajem u spreju koji je namijenjen za te svrhe i nanesite ga na kosu prema uputstvima proizvođača, piše Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender