25. 07. 2021.
Patrijarh: Republici Srpskoj i Srbiji neophodno jedinstvo

Patrijarh: Republici Srpskoj i Srbiji neophodno jedinstvo

Patrijarh: Republici Srpskoj i Srbiji neophodno jedinstvo

Čestitajući slavu Srpske, patrijarh Irinej pozdravio je predstavnike srpskog naroda, “koji hrabro i sigurno drže steg svog naroda”, i poručio da se moli Gospodu da vode narod onako kako Gospod želi.

On je dodao da je Sveti velikomučenik i arhiđakon Stefan hrabro svjedočio ime Hristovo i, pun blagodati i Duha svetoga, uspješno vršio svoju apostolsku misiju.

“To je svedočio ne samo rečima, nego životom svojim, krvlju svojom. To veliko i sveto ime slavi Republika Srpska, srpski narod, svi hrišćani, a slaveći njega uzdamo se u njegovu pomoć, koja je velika i moćna”, poručio je patrijarh srpski.

Pravoslavnim hrišćanima, naglasio je patrijarh Irinej, Gospod je dao mnoge i velike darove svoje, a onome kome je mnogo dato mnogo će se i tražiti.

“Ovaj kraj je mnogo postradao, prolivena je silna krv nevinog naroda, ali verujemo da, iako se nalazimo u velikim iskušenjima, Gospod nas neće ostaviti. Jesu muke teške, ali je i slava velika kojom Gospod nagrađuje svoje svete mučenike”, naglasio je patrijarh.

On je srpskom narodu poručio da ostane vjeran svom Bogu i svojoj vjeri, ističući da bolju vjeru od ove ne može naći, jer je ona “sva istina, sva je u Bogu i Gospod je sa njom”.

Patrijarh je poručio da je i Republici Srpskoj i Srbiji neophodno jedinstvo u svemu dobrome, ističući da veliki broj političkih partija treba da postoji samo ako traži najkraći put do opšteg dobra, a da su u suprotnom one šteta po narod.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender