23. 07. 2021.
AO:  Lak početak za srpsku četvorku

AO: Lak početak za srpsku četvorku

AO: Lak početak za srpsku četvorku

Jelena Janković i Ana Ivanović imaju prilično otvoren put bar do trećeg kola, a Vesnu Dolonc bi u drugom kolu čekala Serena Vilijams.

Od četiri predstavnice Srbije dvije su u prvoj (Serena), dvije u trećoj četvrtini žrijeba (Šarapova), s tim što JJ pre eventualnog duela sa Mašom nema rivalku iz top 10.

Jednu osminu žrijeba mogli bismo da nazovemo Srbija i dijaspora. Jelena Janković (osmi nosilac) na startu igra sa Misaki Doi (jedini duel JJ dobila u Birmingemu 2012. u dva seta), u drugom vjerovatno sa još jednom Japankom Ajumi Moritom (2-0 u mečevima, 6 izgubljenih gemova), a u trećem bi mogla da je sačeka Ribarikova (32. nosilac, 2-0) ili Andrea Petković (2-4).

Bojana Jovanovski kreće od kvalifikantkinje, prije duela sa pobjednicom meča Soreane Krstee (21. nosilac, 3-3, Bojana dobila dva poslJednja meča bez izgubljenog seta) sa Marinom Eraković, a ako bi i to prošla na putu srpskom derbiju sa Jelenom u osmini finala stajala bi vjerovatno još jedna Rumunka – Simona Halep (11. nosilac, 0-1).

U prvoj četvrtini žreba Vesna Dolonc kreće od Lare Aruabarene iz Španije, a zatim je čeka bolja iz Sereninog duela sa novim australijskim čudom od deteta Ešli Barti.

I ovde nas potencijalno u osmini čeka srpski derbi, jer Ana Ivanović (14) kreće od Holanđanke Kiki Bertens, zatim ide na bolju iz meča Petra Martić – Anika Bek (sa objema po 1-0), a prvi pravi izazov za nju biće prva domaća zvijezda Samanta Stosur (3-4), ukoliko Australijanka prođe Pironkovu (3-1).

Šarapova na putu ka Jeleni Janković treba da pobijedi Betani Matek-Sends, poslije čega joj je put otvoren, a najzabavniji i najujednačeniji dio žrijeba ostaviće samo jedno mjesto u osmini finala za najbolju iz osmorke u kojoj su Vinči (12), Ženg, Zvonarjeva, Robson, Flipkens (18) i domaća Kejsi Delakva.

U dijelovima žreba u kojima nisu naše teniserke Viktorija Azarenka (2) igra sa Johanom Larson, a Na Li (4) i Kimiko Date Krum na putu ka velikom azijskom okršaju u drugoj rundi mogu zaustaviti samo kvalifikantkinje.

Oni koji tenis vole da gledaju, sigurno se raduju mogućnosti duela Vekić – Safarova u drugom kolu.

Predstavnice Srbije u kvalifikacijama Jovana Jakšić i Aleksandra Krunić već su ispale, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender