05. 08. 2021.
Banja Luka: Raznio se bombama na Trešnjiku, tijelo pronađeno prekjuče

Banja Luka: Raznio se bombama na Trešnjiku, tijelo pronađeno prekjuče

Banja Luka: Raznio se bombama na Trešnjiku, tijelo pronađeno prekjuče

Obdukcija je pokazala da se nesrećni čovjek ubio tako što je aktivirao dvije ručne bombe i legao na njih, a tijelo su u srijedu, oko 15.30 časova, pronašli građani koji su slučaj odmah prijavili policiji, piše “Press RS”.

“Policiji jhe prijavljeno da se u blizini rampe na izletištu Trešnjih nalazi raskomadano tijelo, bez glave i većeg dijela trupa. Izvršen je uviđaj i u početku se uopšte nije moglo reći da li je riječ o muškarcu ili ženi. Ipak, u džepu hlača inspektori za krvne delikte pronašli su zdravstvenu knjižicu na ime Ilije Tomića (39) iz Banjaluke. Odmah je o svemu obaviještena njegova porodicam a daljim provjerama potvrđen je i identitet nastradalog čovjeka”, rekao je izvor blizak istrazi.

O cijelom slučaju obaviješteno je Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a iako se od starta sumnjalo da je riječ o samoubistvu, naloženo je da se tijelo preveze na Novo groblje u Banjaluci, gdje je izvršena obdukcija.

“Na licu mjesta nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na zaključak da je riječ o nekakvom zločinu i eventualnom krivičnom djelu. Na kraju, i obdukcijom je potvrđeno da je riječ o samoubistvu. Specijalisti Zavoda za sudsku medicinu RS ustanovili su da se Tomić ubio dvjema ručnim bombama, koje je aktivirao i legao na njih. Eksplozija mu je odbila obje šake, što znači da je u svakoj držao po jednu bombu”, otkriva izvor blizak istrazi.

Izletnici koji su se u vrijeme obavljanja uviđaja zatekli na Trešnjiku ispričali su da je prizor na licu mjesta bio stravičan.

“Tijelo je bukvalno bilo razneseno i samo se po nogama moglo zaključiti da je u pitanju ljudski leš. Nikada ništa slično nisam vidio i taj prizor ne mogu da izbacim iz glave. Kasnije sam saznao da se čovjek ubio bombom, ali i dalje ne mogu da shvatim da je izabrao tako okrutnu smrt”, rekao je sagovorjnik Pressa koji je insistirao na anonimnosti.

Više detalja o ovom slučaju znaće se po završetku istrage i dokumentovanju cijelog slučaja.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender