30. 07. 2021.
Dačić na skupu u Kosovskoj Mitrovici

Dačić: U Banjaluku nisam došao zbog magle

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je Srni da u Banjaluku na obilježavanje Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana nije došao isključivo, jer avion nije mogao da sleti zbog magle.
Prema njegovim riječima, uprkos najavi iz Banjaluke da je slijetanje moguće to juče, ipak, nije bilo ostvarivo, a za putovanje kolima nije bilo više vremena.

“Moj neodlazak u Republiku Srpsku ima veze isključivo sa meteorološkim uslovima. Bio sam krenuo na put, ali informacije koje su stizale iz meteorološke službe nisu baš bile pozitivne”, naveo je Dačić.

On je istakao da vrlo često boravi u Srpskoj, te naglasio da je na jučerašanju proslavu u Banjaluku poslao poklon – ikonu Svetog Stefana.

Dačić je još jednom čestitao građanima Republike Srpske Dan i krsnu slavu Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana, te poručio da će se učiniti sve da se unapređuju odnosi Srbije i Srpske.

U Banjaluci je juče obilježeno 22 godine od osnivanja Republike Srpske i krsna slava Republike – Sveti arhiđakon Stefan. Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služio je NJegova svetost patrijarh srpski Irinej, a liturgiji i slavskom obredu prisustvovali su i ministri iz Srbije – ministar pravde Nikola Selaković, energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović i ministar inostranih poslova Srbije Ivan Mrkić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender