26. 07. 2021.
Evropski bankari obožavaju “Vuka sa Vol Strita”

Evropski bankari obožavaju “Vuka sa Vol Strita”

Evropski bankari obožavaju “Vuka sa Vol Strita”

Evropski bankari pune bioskopske projekcije filma “Vuk sa Vol strita” unajmljuju čitave sale i često odmotavaju i crveni tepih za klijente želje da vide film o eksesima u svojoj industriji.

Nordea, najveća banka nordijskog regiona, zakupila je 140 mjesta u jednom bioskopu u centru Stokholma za klijente. Italijanska berza prikazaće iduće sedmice film baš na berzi dok je u Parizu u nekadašnjoj zgradi berze novi Skorsezeov film nedavno prikazan.

Film u evropske bioskope stiže iduće sedmice i rađen je prema memoarima američkog brokera DŽordana Belforta. On se obogatio (kasnije je i robijao zbog toga) varajući klijente i trošeći novac na automobile, kuće, jahte, prostitutke, orgije, alkohol i drogu.

Bankari i investitori od Milana do Pariza razgrabili su karte za pretpremijere i specijalne projekcije fima u kome trostruki nominovani za Oskara Leonardo Di Kaprio igra ozloglašenog prevaranta.

NJegova uloga slična je ulozi izmišljenog lika koga je Majkl Daglas igrao u “Vol stritu” 1987. i koji je “rodio” generacije brokera.

Daglasov Gordon Geko imao je čuvenu rečenicu: “Poenta je, dame i gospodo, da je pohlepa, u nedostatku bolje riječi, dobra”.

Za specijalnu projekciju Nordea banka je odštampala i pozivnice sa likom Di Kaprija u odijelu i Belfortovom izjavom :”Zabavljao sam se kao rok zvijezda, živio kao kralj”.

Događaj je, piše Rojters, bio toliko popularan da je banka morala da kupi ekstra karte, a čak je postojala i lista čekanja.

“Ovo je zabava za klijente ali i dobra prilika za osoblje da ‘mingluje’ sa klijentima”, rekla je Helena Ostman, šef komunikacija u Nordea-i.

Grupa mladih profesionalaca iz Svedbanke, čiji se izvršni direktor slučajno zove Majkl Vulf, organizovala je specijalnu projekciju krajem mjeseca i karte su razgrabljene za manje od pet minuta.

Italijanska berza prikazaće film iduće sedmice čime će članovima finansijske industrije dati priliku da prvi pogledaju film u Italiji.

Skorsezeov film premijerno je prikazan na Božić (25.12.) u SAD. Trosatno ostvarenje nominovano je za Zlagni globus u kategoriji mjuzikl/komedija i glavnu ulogu (Di Kaprio) izazvavši tako spekulacije da bi mogao da bude nominovan i za Oskara.

Kritičari su podijeljeni po pitanju filma. Neki ga nazivaju majstorskim opisom američke kulture pohlepe dok je drugima muka od divljih žurki i eksesa. Di Kaprio u oba slučaja kupi pohvale.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender