23. 07. 2021.
Kako očistiti organizam nakon prazničnih gurmanluka?

Kako očistiti organizam nakon prazničnih gurmanluka?

Kako očistiti organizam nakon prazničnih gurmanluka?

Izobilje ića i pića koje je ovih dana bilo na trpezama pred našim očima, a potom i završilo u stomaku, napravilo je haos našem organizmu. Nakon silnog prejedanja koje traje još od Nove godine, ne samo da se osjećamo kao da smo progutali balon, već nam se i sve to lepo zalijepilo za tijelo. Kilogrami koje ste nabacili malo su otišli u bokove, malo u obraze, a babe i tetke nisu propustile priliku da prokomentarišu kako ste se “ubucili”.

Međutim, vrijeme je da se vratite u normalu i da očistite svoje tijelo od silnih masnoća, šećera i ostalih đakonija koje ste pre gutali nego žvakali. Želite da smršate i skinete praznične kilograme? Vrijeme je za korjenite promjene.

Ljubav001-

Šta je bilo, bilo je

Autorka knjige “Eat What Y0u Love, Love What You Eat”, Mišel Mai izjavila je za “Glamour” magazin da nema smisla razmišljati o tome kako smo pretjerali sa hranom za vrijeme praznika. Važnije je krenuti naprijed i preduzeti mjere da se riješimo viška kilograma. Dakle, što je bilo, bilo je. Zaboravite na prejedanje i neka vas ne grize savjest.

Ne preskačite obroke

Iako vam se čini da biste mogli bez hrane naredne dvije nedjelje, ne preskačite obroke jer ćete biti gladniji i ješćete veće porcije. Nutricionista Luis Aron ističe da ćete preskakanjem obroka teže paziti na zdravi plan ishrane, stoga ujutro preporučuje obrok sa puno proteina jer će vas zasititi. Birajte jaja, svježi sir ili jogurt.

Krećite se

Tokom praznika sve se svodi na ljenčarenje i kilogrami se lakše nakupljaju. Bez vježbanja nema mršavljenja pa se krećite što više i idite pješice kada god možete. Osim što ćete lakše smršati, uopšteno ćete se bolje osjećati i imati više energije.

Zaboravite na nezdravu hranu

Izbacite svu nezdravu hranu i zamenite je dobrim namirnicama poput integralnog brašna, nemasnog mesa te puno voća i povrća. Na početku svake dijete iz organizma prvo odlazi voda i nakon 48 sati osetićete se lakše.

Stavite plan na papir

Svoj cilj stavite na papir jer ćete tada osećati veću obavezu, neku vrstu ugovora sa samim sobom. Nije dovoljno samo napisati da želite da smršate tri kilograma. Razdijelite plan u etape i stavite datume. Pratite rad po danima te zapisujte koliko ste jeli i vježbali.

Riješite se prazničnih ostataka

Suvi kolači ili neka jela mogu da stoje još nekoliko dana nakon praznika, ali morate da ih se riješite jer će vas samo mamiti. U trenucima slabosti reći ćete da dijeta može da sačeka i sve ćete upropastiti.

Planirajte obroke

Nije nimalo lako držati se plana ishrane i to zna svako ko je bar jednom bio na dijeti. Da biste bili uspješni, planirajte obroke unaprijed i nosite ih sa sobom na posao kako ne biste pali u iskušenje da pojedete nešto drugo. Uvijek ponesite i zdrave gricklice da utolite glad između obroka.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender