05. 08. 2021.
Putin, Merkelova i Si Đinping stižu u Srbiju

Putin, Merkelova i Si Đinping stižu u Srbiju

Putin, Merkelova i Si Đinping stižu u Srbiju

Sa Merkelovom bi srpsko rukovodstvo rezimiralo dosadašnji tok dijaloga Beograda i Prištine. Predstavila bi se i očekivanja Berlina u nastavku ovog procesa

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić će početkom sljedećeg mjeseca biti gost na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju kada bi se mogao sastati sa liderom Rusije Vladimirom Putinom.

Šef kineske diplomatije posetiće Beograd na proleće, a  srpski ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić nagovijestio je mogućnost da u Srbiju dođe i predsjednik Đinping.

Srpski šef diplomatije u narednih mjesec dana ugostiće kolege iz Austrije, Švajcarske, Palestine i Kipra.

Raspored novog njemačkog šefa diplomatije Frank-Valtera Štajnmajera biće poznat do kraja januara, a moguće je da će njegova prva diplomatska misija biti upravo u ovom regionu, što podrazumijeva i dolazak u Srbiju. Sa njim bi se moglo razgovarati o posjeti Angele Merkel do kraja godine.

Sa Merkelovom bi srpsko rukovodstvo rezimiralo dosadašnji tok dijaloga Beograda i Prištine. Predstavila bi se i očekivanja Berlina u nastavku ovog procesa. Merkelova je u Beogradu bila avgusta 2011. i domaćin joj je bio tadašnji predsjednik Boris Tadić.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender