30. 07. 2021.
Rukometaši Borca u štrajku

Rukometaši Borca u štrajku

Rukometaši Borca u štrajku

Svima treba da bude jasno da ovo nije atak na klupsku upravu, već jednostavno ovakvo stanje ničemu dobrom po Borac i nas igrače ne vodi. Od avgusta prošle godine nismo dobili ništa. Zato tražimo da nam se isplate tri plate od deset koliko se duguje. Dok se to ne desi nećemo početi sa radom – naglasio je kapiten Banjalučana Srđan Trivundža.

Čuvar mreže “crveno-plavih” Mario Blažević je naglasio da je svjestan da sadašnja uprava ulaže maksimum truda da klub postavi na zdrave noge.

– Svjesni smo da čine sve što mogu i da pokušaju da vrate dio po dio duga, najviše poreskim institucijama. Međutim, mora neko da misli i o nama. Dugo smo bili strpljivi, ali od obećanja se ne živi – rekao je Blažević.

Tek što je odblokiran klupski račun je ponovo u blokadi. Ovog puta od strane bivšeg trenera Dragana Markovića i nekoliko bivših igrača.

– Situacija je vrlo teška. Trudili smo se da obnovimo ugovor sa kompanijom “m:tel”, da izmirimo obaveze prema poreskim institucijama i kada smo sve završili Marković i još neki bivši igrači su nam ponovo blokirali račun. Potraživanja su velika, ne bježimo od svojih obaveza, ali u ovom trenutku ništa ne možemo da uradimo – naglasio je predsjednik Upravnog odbora Borca m:tel Željko Vasilić.

On je apelovao na nadležne institucije.

– Pozivamo još jednom grad Banjaluku, Vladu Republike Srpske i predsjednika Milorad Dodika da nam pomognu, jer smo sigurno na pravom putu. Vidjelo se to u jesenjem dijelu sezone kada je dvorana “Borik” bila skoro uvijek puna. Ljudi su prepoznali naš trud, ali sada više ne možemo sami. U potpunosti razumijem igrače, koji su prošlog ljeta spasili klub od gašenja. Sasvim normalno je da su izgubili strpljenje. Žao nam je što je situacija ovakva, ali i nama ponestaje snage za borbu. Ako se uskoro nešto ne promijeni, odnosno ako nam neko ne pomogne, spremni smo da podnesemo ostavke – dodao je Vasilić.

Porez

Prvotimci RK Borac znaju da su čelnici kluba u posljednja četiri mjeseca izmirili veći dio duga prema poreskim institucijama.

– Žao nam je što se nova uprava susreće sa ovim problemima. Sva sredstva koja su imali na raspolaganju uplatili su na račun Poreske uprave Republike Srpske i Uprave za indirektno oporezivanje. Potpuno razumijemo čelnike Borca, ali i nas mora neko da razumije – istakao je Trivundža za Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender