25. 07. 2021.
HIT: Britanska poslanica zaboravila da se Jugoslavija raspala!

HIT: Britanska poslanica zaboravila da se Jugoslavija raspala!

HIT: Britanska poslanica zaboravila da se Jugoslavija raspala!

Konzervativna britanska političarka Nadine Doris izazvala je burne reakcije javnosti i brojne komentare na društvenim mrežama izjavom da Velikoj Britaniji prijeti veliki talas emigranata iz Jugoslavije. Ona je to izjavila gostujući uživo u emisiji BBC-a.

Govoreći o mehanizmu EU koji omogućava privremeno vraćanje režima viza zapadnobalkanskim zemljama i ograničenju mogućnosti useljavanja Bugara i Rumuna u Veliku Britaniju, političarka je pokazala svoje neznanje iz istorije.

– Za sada se nije dogodio taj talas emigranata, ali mogao bi se desiti sutra ili naredne godine, ne znamo i u tome je problem. Mogao bi nam se dogoditi i talas doseljenika iz Jugoslavije – kazala je Doris.

Njena izjava naišla je na oštru osudu javnosti, posebno tviteraša.

“Nadine Doris očito ne gleda Eurosong“, našalio se je jedan korisnik, dok je drugi napisao: “Poruka za Nadin Doris: Jugoslavija je nestala prije nekog vremena. Raspad je uzrokovao nemire. Čini se da si to propustila.”

List Indipendent pojašnjava kako se Jugoslavija raspala 1990. godine nakon nemira koji su kulminirali ratom te dodaju da su bivšu Jugoslaviju činile današnja BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Hrvatska i Slovenija

Inače, Nadine Doris, poznata i kao “Mad Nad” (Besna Nad) bila je suspendovana iz Konzervativne stranke jer je učestvovala u jednom rialitiju 2012., piše Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender