24. 07. 2021.

Izbori u Beogradu 16. marta

„Izbore ću raspisati vjerovatno krajem sljedeće nedelje. Opredjelio sam se da izbori budu 16. marta, to je realan datum o kojem smo razgovorali i u skladu sa zakonskim rokovima i onim o čemu smo govorili krajem prethodne godine“, rekao je Stefanović.

On je, odgovarajući na pitanje o vanrednim parlamentarnim izborima, rekao da SNS još nije zauzela stav da li će se na izbore ići ili ne.

Stefanović je ponovio da je na lideru stranke Aleksandru Vučiću odluka koju će predložiti Predsjedništvu, a da očekuje da će to stranačko tijelo na kome će biti doneta odluka o raspisivanju izbora, biti održano do stranačke izborne skupštine, koja je zakazana za 25. januar.

„Očekujem da će predsjednik stranke do 25. januara zakazati sjednicu Predsjedništva na kojoj će predložiti neko od mogućih rješenja i mi ćemo se o tome izjasniti“, rekao je Stefanović.

On je naveo da Vučić još nije donio odluku o tome šta će predložiti Predsjedništvu, zbog čega se sjednica tog stranačkog tijela još ne održava.

„Vučić još nije donio konkretnu odluku ni za izbore ni protiv. To je zaista tako, to nije politička igra“, rekao je Stefanović.

Sjednica skupštine oko 20. januara

Stefanović je takođe izjavio da će sljedeća sjednica parlamenta biti održana oko 20. januara. Stefanović je rekao da još nije održana sjednica skupštinskog Kolegijuma na kojoj bi trebalo da bude dogovoren tačan datum nove sjednice. „Moguće da će sjednica parlamenta biti oko 20. januara“, rekao je Stefanović.

On je napomenuo da se i juče moglo vidjeti da je Demokratska stranka, kao najveća opoziciona partija, kao i većina opozicije, jasno stavila do znanja da je za vanredne izbore i da postoji atmosfera u društvu da se provjeri legitimitet vlasti.

„Osim što mi smatramo da je dosta urađeno, očigledno da neke druge stranke ne smatraju da je sve što je urađeno dovoljno i ne smatraju da može da se nastavi na ovakav način“, rekao je Stefanović.

Potpredsjednik SNS-a je rekao da su nevjerovatne i besmislene izjave u medijima da neka zemlja sa zapada ili istoka pritiska SNS u vezi sa odlukom o raspisivanju izbora.

„Ni sa Aleksandrom Vučićem ni sa mnom niti bilo kim ozbiljnim u zemlji ne može niko da vodi razgovor na način da nam kaže da li na izbore idemo ili ne. Takav razgovor ne mogu ni da zamislim“, rekao je Stefanović.

On je dodao da je ono što se može čuti po medijima, da se neko dogovorio sa Vučićem da li će biti izbora ili ne, kao i navodni dogovori o pozicijama poslije izbora, takođe besmislica, navodeći da Vučić još nije donio odluku, javljaju agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender