04. 08. 2021.
Opština Šipovo tužiće “Šume Republike Srpske”

Opština Šipovo tužiće “Šume Republike Srpske”

Opština Šipovo tužiće “Šume Republike Srpske”

Ćirko je naveo da je zbog neuplaćivanja naknade došlo do problema u izvršenju budžeta opštine za prethodnu godinu i da će tužbe biti podnesene i za naplatu svih koncesija za mineralne sirovine na području opštine.

“Imamo razumijevanja prema stanju u `Šumama`, ali smatramo da se ovo preduzeće nije korektno ponijelo prema svim opštinama, jer je nekim uplaćen sav iznos naknade, a nekima 10 odsto”, rekao je Ćirko, koji je i član Glavnog odbora NDP-a, na pres-konferenciji ove stranke u Banjaluci.

On je upozorio da bi zbog presuda po tužbama protiv opštine za dugovanja za izvođenje radova u mandatu bivšeg načelnika, koja trenutno iznose 900.000 KM, moglo doći do blokade opštinskog budžeta u narednih pet do šest mjeseci.

“Prilikom preuzimanja funkcije zatekao sam dug prethodnog načelnika i opštinskih institucija veći od 1,5 miliona KM, od kojih smo u protekloj godini vratili od 500.000 do 600.000 KM”, tvrdi Ćirko.

Ćirko je ocijenio da su “koncesije, koje je Vlada Republike Srpske dodijelila za eksploataciju mineralnih sirovina na području Šipova, bez konsultacija sa ovom lokalnom zajednicom štetne.On je izrazio nezadovoljstvo rješenjima Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koje su, kako je rekao, tehničke, a ne suštinske, javljaju agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender