28. 07. 2021.

Radojičić: Srpska traje zbog volje naroda

“Republika Srpska pošla je na dug put na kojem su njeni predstavnici više puta zastali, pokleknuli pod pritiskom stranih uticaja, domaćih raskola, kriza i tranzicija. Ali, uprkos svemu, Srpska traje već 22 godine”, rekao je Radojičić u Domu Narodne skupštine Srbije.

On je, pred početak koncerta Banjalučke filharmonije u centralnom holu Doma Narodne skupštine Srbije, podsjetio da je 9. januara Republika Srpska proslavila 22. rođendan i da je današnji koncert rezultat želje da se podjeli ta radost.

Poručivši da je veza sa Srbijom strateška za Republiku Srpsku, Radojičić je istakao da je ta veza nije samo politička, institucionalna ili ekonomska, nego “životna i ljudska”.

“Želimo da danas kroz ovu harmoniju muzike zajedno proslavimo Dan Republike Srpske i još jednom podsjetimo na našu uzajamnu povezanost i upućenost. Želim da još mnogo decenija zajedno proslavimo ovaj praznik. Neka živi Srbija i neka živi Republika Srpska”, poručio je Radojičić.

Koncertu, koji je poklon Narodne skupštine Srpske parlamentu Srbije, prisustvali su predsjednici oba parlamenta, narodni poslanici, članovi Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, kao i Odbor parlamenta Srpske za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje, kao i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović.

Izvođenju djela domaćih i ruskih autora u interpretaciji Banjalučke filharmonije i Hora “Obilić” iz Beograda prisustvovao je i direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović, vikar patrijarha Irineja episkop remezijanski Andrej, predstavnici vjerskih zajednica u Srbiji, institucija kulture u Srbiji i diplomatskog kora.

STEFANOVIĆ: OČUVATI MOSTOVE SARADNJE IZMEĐU BEOGRADA I BANJALUKE

Predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da se moraju očuvati mostovi saradnje između Beograda i Banjaluke.

“Treba da nastavimo težiti da između Beograda i Banjaluke očuvamo mostove saradnje koje smo vremenom gradili, jer kao što je Ivo Andrić rekao: `Mostove je mudrije koristiti, nego zaobilaziti`”, rekao je Stefanović u Domu Narodne skupštine Srbije.

Stefanović je građanima Republike Srpske čestitao Dan i krsnu slavu Srpske – Svetog arhiđakona Stefana i istakao da je koncert koji je tim povodom darovala Banjalučka filharmonija, “dokaz da su neke vrijednosti izvan vremena i iznad trenutnih interesa”.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender