25. 07. 2021.
U ponedjeljak dvije ulice bez vode

Saračica: Bez vode 200 kuća, slijedi protest

Mještanin Pavlovca Dušan Šobot kaže da problema nije bilo do prvih dana decembra prošle godine. Od tada domaćinstva vodu imaju samo noću i to po nekoliko časova.

– Ujutro opet ista priča, vode nema. Takvo stanje traje već mjesec. Problem snabdijevanja vodom u ovim naseljima datira odranije, ali u posljednje dvije godine voda nije nestajala čak ni i u ljetnom periodu. U čemu je problem nisam upoznat, jer sad ljudi ne pune bazene, niti zalijevaju bašte, pa da se uvodi redukcija ili isključenje vode – kazao je Šobot.

Dodao je da su se obraćali Centru za razvoj i unapređenje sela i “Vodovodu”. Tamo su dobili odgovor da je snabdijevanje vodom u ovim naseljima uredno.

– Kažu nam da je snabdijevanje vodom u ovim naseljima uredno, a vode u 200 domaćinstava nema. Kako to može biti, nisam pametan – kazao je Šobot.

Direktor Centra za razvoj i unapređenje sela Milenko Šarić je rekao da isporuka vode za Pavlovac, Mali Prnjavor i Šibove zavisi od količine vode koju dobiju sa bazena Subotica.

– Dnevno dobijemo oko 120 kubnih metara vode i toliko i isporučimo potrošačima u ovim naseljima – kazao je Šarić i dodao da je vodovodna mreža koju kontroliše Centar na ovom području u potpunosti ispravna.

Iz preduzeća “Vodovod” su potvrdili da su problemi u snabdijevanju vodom počeli 5. decembra 2013. godine.

– Kako kapacitet izvorišta Subotica zavisi od hidroloških prilika, smanjeni dotok utiče na količinu vode koja dolazi do sistema viših zona Pavlovca. U proteklom periodu otkriveni su i popravljeni kvarovi na primarnom cjevovodu Subotica, a utvrđeno je i nelegalno manipulisanje sa zatvaračima – rekli su u “Vodovodu”.

Dodali su da su ekipe “Vodovoda” svakodnevno na terenu i da čine sve da se snabdijevanje vodom normalizuje.

Mjesna zajednica

Predsjednik Savjeta MZ Saračica Nedeljko Knežević je rekao da mještani koji žive u drugoj visinskoj zoni imaju veliki problem sa snabdijevanjem vodom.

– Mislim da je u pitanju tehnički problem koji treba da riješe nadležni – kazao je Knežević i dodao da vlada veliko nezadovoljstvo mještana koji su u 21. vijeku bez vode, piše Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender