23. 07. 2021.
Smjene u CJB Banjaluka u skladu sa novim pravilnikom (AUDIO)

Policija ispituje okolnosti pod kojima je povrijeđen Banjalučanin

Ona je istakla da će javnost biti upoznata o svim detaljima nakon završene istrage i tačnog utvrđivanja nastanka povreda.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić ranije je rekao da svaki građanin koji smatra da je oštećen određenim policijskim radnjama ima pravo da to prijavi unutrašnjoj kontroli i da će Ministarstvo sa svojim pripadnicima koji prekorače ovlaštenja postupiti u skladu sa zakonom.

“Mi ćemo nastaviti sa profesionalizacijom Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, ali treba znati da se određene policijske akcije i racije provode u lokalima u kojima se izvršavaju krivična djela”, rekao je Jovičić.

Dvadesetosmogodišnji Banjalučanin Nemanja Kopanja prijavio je da su ga pripadnici policije u petak uveče, 10. januara, nakon privođenja iz jednog banjalučkog ugostiteljskog objekta brutalno pretukli.

U kafe baru “Fokus” u Banjaluci tu veče narušen je javni red i mir, a potom je došlo i do tuče u kojoj je, kako Srna nezvanično saznaje, učestvovao i Kopanja. Policija će utvrditi da li je on zadobio povrede u tuči ili na neki drugi način.

Kopanja je od ranije poznat policiji zbog vršenja prekršaja narušavanja javnog reda i mira i tuče, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender