04. 08. 2021.

Vulin: Ostavka Pantića nije važna, biraćemo novog gradonačelnika

– Pretpostavljam da će CIK dati tumačenje da se izbori za gradonačelnika ponavljaju. To nije nešto što nam je trebalo u ovom trenutku, da trošimo energiju na nove izbore, ali sve je bolje od toga da Srbe predstavlja onaj koga nisu birali. Bolje tako, nego da se nameću rešenja – rekao je Vulin.

Kako gradonačelnik u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici praktično nije izabran, jer Krstimir Pantić nije položio zakletvu, Vulin kaže da će se time sigurno usporiti formiranje Zajednice srpskih opština, ali da ipak očekuje da će taj zastoj biti kratak i privremen.

– Zbog toga iskreno žalim, jer mislim da će kruna svih naših napora biti formiranje Zajednice srpskih opština koja će biti novi kvalitet. Nadam se da će zastoj biti kratak i privremen i apelujem na one koji odlučuju o tome da nam što pre omoguće da rešimo procedurane uslove da bismo došli do formiranja te zajednice – istakao je Vulin.

Upitan da li ga je iznenadio postupak Krstimira Pantića, koji je podnio ostavku na mjesto zamjenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiji, a potom se nije pojavio na polaganju zakletve niti je stupio na dužnost gradonačlenika, Vulin je rekao da to “više nije važno, da je svaka ostavka lični čin, ali i politički i da je to već danas iza nas“.

– Moramo da se okrenemo budućnosti i rešavanju problema koji su svakodnevni. Tu nema šta da se komentariše. Srbi su izašli na izbori i izabrali svoje predstavnike, tri su gradonačelnika položila zakletvu, ako treba da se ponove izbori ponoviće se – važno je da Srbi ostanu jedinstveni kao što jesu – naveo je Vulin.

On je zahvalio Srbima na sjeveru Kosova i Metohije što su, kako je rekao, pored hrabrosti koju su uvijek pokazivali, sada pokazali i izuzetnu mjeru dostojanstva i političke mudrosti.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender