28. 07. 2021.

Cvijanovićeva: Entiteti će odlučivati o načinu funkcionisanja “Elektroprenosa”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je “Elektroprenos BiH” vlasništvo Republike Srpske i Federacije BiH i da će oni odlučivati kako će ova kompanija funkcionisati.

Cvijanovićeva je istakla da, vjerovatno, neće biti održan sastanak u Beču predstavnika vlada dva entiteta i Evropske komisije, na kojem je trebalo biti riječi o “Elektroprenosu BiH”.

“Sastanak je trebalo da bude održan u četvrtak, 16. januara, ali je odgođen zbog nemogućnosti da mu prisustvuje premijer FBiH Nermin Nikšić”, rekla je Cvijanovićeva u Banjaluci.

Ona je ocijenila da u “Elektroprenosu BiH” nije urađeno ništa što bi trebalo da izazove pažnju stranaca.

“Ušli smo kao entiteti u proceduru da deblokiramo to preduzeće. Završavamo popunjavanje kadrovske strukture, a uprava ovog preduzeća će biti formirana narednih sedmica”, dodala je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske je podsjetila da su usvojeni finansijski planovi i revizorski izvještaj, te da su date smjernice o investicionim planovima.

Cvijanovićeva je napomenula da su pozvani i stranci da daju određene sugestije kako bi se poboljšao kvalitet investicionih planova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender